Özkan'dan Time'a ‘satılık kumarhane’ ilanı

Güncelleme Tarihi:

Özkandan Timea ‘satılık kumarhane’ ilanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2002 01:57

Vergi borcu yüzünden hapis istemiyle yargılanan ve 1998'den beri kaçak olan Kumarhaneler Kralı Sudi Özkan, Karayipler'deki en büyük kumarhanesinin yer aldığı oteli satışa çıkardı. Ekonomist'in haberine göre, Özkan satış için Time dergisine ilan verdi.

KUMARHANELER Kralı Sudi Özkan, en büyük kumarhanesi olan Caribbean Island Resort'un yer aldığı Karayip Adaları'ndaki otelini, Time Dergisi'ne verdiği ilanla satışa çıkardı. Ekonomist Dergisi'nin haberine göre, vergi borcu nedeniyle yıllardır Türkiye'ye gelemeyen ve 4.5 yıl hapis istemiyle yargılanan Sudi Özkan, ilan için Time Dergisi'nin Avrupa baskısını kullandı. Devlete 43 trilyon 718 milyar lira vergi borcu bulunan Özkan'ın bu satıştan elde edeceği parayla, borcunu ödeyerek Türkiye'ye dönmek istediği öne sürülüyor.

Ekonomist'te yer alan habere göre, ilanda, kumarhanenin satışı için iletişim kurulacak kişi olarak Sudi Özkan'ın Türkiye'deki sağ kolu Güven Eraslan'ın telefon numaraları yer alıyor. Kumarhanenin kaça satılacağı ise bilinmiyor.

Sudi Özkan'ın satışa çıkarılan Karayipler'deki Caribbean Island Resort oteli, 103 dönüm üzerine kurulu. 88 suiti olan otel, Karayip Adaları'nın en büyük marinasına da sahip. Otelin kumarhanesinde 25 masa ve 700 makine yer alıyor. Time Dergisi'nde yer alan ilana göre otelin içinde sağlık, tenis ve güzellik merkezi, restoranlar, butikler, açık eğlence alanları bulunuyor.

Bir dönem Türkiye'de kumarhaneler kralı olarak tanınan Sudi Özkan, rakibi olarak gösterilen Ömer Lütfü Topal'ın öldürülmesinden sonra 1998 yılında yurtdışına gitti. Türkiye'de hálá bir çok şirketi olan Özkan, başta Bulgaristan ve Karayipler olmak üzere Slovenya, Minsk ve Belize'de de kumarhaneler açtı.

Kumarhane işlettiği dönemde vergi kaçırdığı öne sürülen Özkan'ın devlete 43 trilyon 718 milyar lira vergi borcu bulunuyor. Ayrıca İstanbul 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada Özkan Turizm Yatırım Sanayi'nin yöneticileri olan Sudi Özkan ve kızı Venüs Neslihan Özkan Colamarino'nun 4.5 yıl hapisle ceçalandırılması isteniyor.

Maliye'nin bir ay önce vergi borçları nedeniyle Türkiye'deki gayrimenkul gelirlerine el koyduğu Özkan'ın Türkiye'de adının karıştığı olaylar sadece vregi borcu ve Susurluk skandalı bağlantılarıyla sınırlı değil. Sudi Özkan'ın Türkiye'de işletmesini üstlendiği Niksar Ayvaz Suyu da sağlık denetimlerinde içinde kabul edilebilir miktarın üzerinde arsenik içerdiği için haziran ayı başında piyasadan toplatılmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!