"Özelleştirme istihdamı artırır"

Güncelleme Tarihi:

Özelleştirme istihdamı artırır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2005 11:16

Özelleştirme İdaresi Başkanlığına, sosyal danışmanlık yapan WYG International firması Türkiye Direktörü David Ford, “özelleştirme uzun vadede, Türkiye ekonomisinin daha güçlü hale gelmesini sağlayacağı gibi, istihdamın daha da artmasına katkıda bulunacak” dedi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığına “Özelleştirme Sosyal Destek Projesi” adı altında danışmanlık yapan David Ford, Türkiye'de özelleştirme ve sosyal destek konularında A.A muhabirinin sorularını yanıtladı. Özelleştirme sürecinde veya diğer ekonomik yeniden yapılanmalar sonucunda işsiz kalan kişilere, gerek yeni bilgi-beceri kazandırarak başka iş bulabilmeleri gerekse kendi işlerini kurabilmeleri için teknik destek verdiklerini belirten David Ford, bu konudaki uluslararası tecrübelerini Türkiye'nin yardımına sunduklarını kaydetti.

ÖZELLEŞTİRME SÜRECİNE DESTEK

2002 yılından bu yana Türkiye'de faaliyette bulunduklarını belirten Ford, şöyle devam etti:
“Özelleştirme sürecinde işini kaybeden kişilere yeniden istihdam imkanının yaratılması için çalışıyoruz. Türkiye ekonomisi yeniden yapılanırken, işsizliğin de azalması için teknik yardım yapıyoruz, özelleştirme sürecinde sağlanacak olan teknik destek, Türkiye'deki özelleştirmenin başarıyla gerçekleştirilmesini sağlayacaktır.”

ÖZELLEŞTİRMENİN İSTİHDAMA KATKISI

Özelleştirmenin, her ülkede sosyal etkileri olan, uzun ve zorlu bir süreç olduğunu vurgulayan Ford, ancak ekonomideki yapısal dönüşüm ve daha verimli bir ekonomi için gerekli olduğunu vurguladı.
Ford ancak, bu yapısal değişim sürecinde etkilenecek kişilere her türlü teknik yardımı yaparak, bu sürecin olumsuz sosyal etkisini en aza indirmek için gayret göstereceklerini kaydetti.
Dünya Bankası'ndan sağlanan kredi desteğiyle, Türkiye'deki özelleştirme sürecinin başarısı için teknik yardım sağladıklarını belirten Ford, özelleştirmenin, kısa vadede bazı sosyal etkileri olmasına karşın, uzun vadede, Türkiye ekonomisinin daha güçlü hale gelmesini sağladığı gibi, yaratılacak yeni iş olanaklarıyla istihdamın daha da artmasına katkıda bulunacağını ifade etti.

TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİNE DESTEK

Türkiye'nin AB sürecinde, yeniden yapılanma ve uyum sağlamasında yardımcı olduklarının altını çizen Ford, şirket olarak sağladıkları teknik destek ve danışmanlıkla, Türkiye'nin uyum sürecini başarıyla tamamlayarak AB'ye tam üye olması için destek vereceklerine vurgu yaptı. Avrupa'nın önde gelen ekonomik ve sosyal kalkınma danışmanlık şirketlerinden WYG (White Young Green) International'ın merkezi İngiltere'de bulunuyor.
Şirket, eski doğu bloku ülkelerinin ekonomik ve sosyal dönüşümlerinde danışmanlık yaparak, bu ülkelerin Avrupa Birliği'ne uyum sürecinde de yer aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!