Özelleştirme İdaresi KİT maaşı ödeyemiyor

Güncelleme Tarihi:

Özelleştirme İdaresi KİT maaşı ödeyemiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2001 01:48

Kasasında para kalmadığı için bankalardan borçlanmak zorunda kalan Özelleştirme İdaresi, kapsamdaki KİT'lerde çalışanların maaşlarını ödeyemiyor.

Başta Sümer Holding olmak üzere özelleştirme kapsamındaki kuruluşların çok büyük bir bölümünde çalışan işçiler mağdur durumda. Çalışanların bir bölümü hiç maaş alamazken bazıları da gecikmeli ve düzensiz alıyor.

Özelleştirme kapsamındaki işletmeler, Özelleştirme İdaresi'nden Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları için 300 trilyon lira talepte bulundu. Bu tutarın içinde işçi maaşlarının yanısıra, hammadde, bakım onarım giderleri ile zorunlu ödemeler de yer alıyor.

İşletmelerin bir bölümü peyderpey aktarılan paranın önemli bir kısmını, vergi, elektrik gibi zorunlu giderlere ödediği için, işçi maaşlarına para kalmadığı ifade edildi. Yaklaşık sekiz aydır devam eden bu süreçten en çok zarar gören işletmenin Sümer Holding olduğu belirtiliyor.

Özelleştirme İdaresi geçtiğimiz hafta borçlanma talebiyle piyasalara çıkmış ancak Hazine'nin garanti vermediği bu borçlanma için İdare, yüzde 99 faizle sadece 30 trilyon lira borç alabilmişt.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!