Özel sektör başarı hikayesi yazıyor

Güncelleme Tarihi:

Özel sektör başarı hikayesi yazıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2012 00:00

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Allah bize müthiş bir coğrafya vermiş, bunun kıymetini bilelim” dedi. Hisarcıklıoğlu, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) katıldığı “Vergi ve ihracatları ile ekonomiye değer katanlar” ödül töreninde yaptığı konuşmada, son zamanlarda artan terör olaylarının, Türkiye’yi parçalamak için yapıldığını fakat Türk milletinin dar ve kötü günde birbirine kenetlenmeyi bildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Tarımın önemi artıyor

Tarımın önümüzdeki yıllarda dünyada en önemli unsur haline geleceğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: “Dünya nüfusu her yıl 74 milyon kişi artıyor. Özellikle Asya’da 1,5 milyar kişi alt gelirli sınıftan orta  gelirli sınıfa çıktı. Köyden kente göç ettiler. Bu insanlar tüketmeye başladı. Sadece geçen yıl fiyatı en çok artan 10 ürüne baktığımızda  bunlardan dördü tarım ve hayvancılık ürünleri.”

Hollanda, Konya kadar

“Hollanda, Konya büyüklüğünde bir ülke. Bu ülkenin tarım ve hayvancılık ihracatı 63 milyardolar” diyen Başkan Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de, geçen yıl itibariyle tarım ihracatının 13 milyar dolar olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Biz daha  Konya’yı doğru dürüst ekip biçemiyoruz. Sakın doğalgaz ve petrolümüz yok diye üzülmeyelim” diye konuştu.

Haberin Devamı

1.3 milyon kişiye iş bulduk

Türkiye’nin dünyanın en hızlı büyüyen 3 ülkesinden biri haline geldiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, “2011’de yüzde 8.5’luk büyümeyle tarihi  rekorlarımızdan birini kırdık. Geçen yıl bir rekor daha kırdık. Tam 1 milyon 300 bin kişiye iş imkanı sağladık. 1 milyon 100 bin kişisi SSK’ya kayıtlı  oldu. Bunların ikisi de tarihi rekordur. Bunlar, kamu tarafından önümüzün açılmasıyla  siyaset tarafından desteklenmemizle oldu” dedi. Konuşmaların ardından, Hisarcıklıoğlu, yüksek vergi ödeyen sanayicilere  ödüllerini verdi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!