Özel güvenlik onlara emanet

Güncelleme Tarihi:

Özel güvenlik onlara emanet
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2024 07:00

Özel güvenlik gibi erkek egemen sektörlerde kadının yeri giderek artıyor.

Haberin Devamı

Güvenlik Servisleri Organizasyon Derneği (GÜSOD) Başkanı Turgay Şahan, sektör çalışanlarının yüzde 14’ünü kadın personelin oluşturduğunu söyledi ve kadın çalışan sayısının 49 binin üzerinde olduğu bilgisini verdi.

40 BİN MÜŞTERİ VARKEN YAKALADI

Bu kadınlardan biri, 33 yaşındaki Sevgi Gümüş... Mağazada 40 binin üzerinde müşteri olduğu bir gün, müşteri rolüne girerek bir hırsızlık olayını engelleyen Gümüş, bu başarısı sayesinde terfi aldı. Hırsızlık engellendi ve şüpheli şahıs kolluk kuvvetlerine teslim edildi.

Sektördeki erkek egemenliği yıkan bir diğer isim de 29 yaşındaki Ebril Keleş... 4 yıllık üniversite eğitiminin ardından sektöre atılan Keleş, kariyerinde operasyon şefliğine kadar ilerledi. Girdiği bir mülakattaki erkek yöneticinin, kendisi gibi erkek çalışan tercih etmesine rağmen Keleş, şu an 250 kişilik ekibi yönetiyor ve kendi pozisyonunda ilk kadın yönetici.

Haberin Devamı

Sektördeki 20 yaşındaki Havva Nur Topoğlu ise, yakın zamanda Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye 2.liğini kazandı. Hayali ise olimpiyatlara katılmak...

‘KADIN HER YERDE OLMALI’

7 yıldır özel güvenlik görevlisi olan Asiye Çiftçi ise, “Ben şu an Kahramanmaraş’ta bankada çalışan tek kadın güvenlik görevlisiyim” diyor. “İlk başlarda kadın olduğum için istenmedim” diyen Çiftçi, “Şimdi herkes benden çok memnun” dedi.

Sektörün bir diğer kadın emekçisi Nuray Yener ise “Bu iş için ‘zor, tehlikeli’ yorumları aldım ama bunların yersiz olduğunu herkes anladı. Kadınlar her yerde olmalı” mesajını verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!