ÖTV inecek ama yükselmeyecek

Güncelleme Tarihi:

ÖTV inecek ama yükselmeyecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2018 23:51

Eşel mobil sisteminin Bakanlar Kurulu kararıyla kalıcı olarak getirildiğini kaydeden Ağbal, “Petrol ve kurlar aşağı inse bile vergi bugünkü tutarı geçemeyecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

MALİYE Bakanı Naci Ağbal, akaryakıt üzerinden alınan özel tüketim vergisinde (ÖTV) eşel mobil sistemine geçildiğini ve bugünkü ÖTV tutarlarını tavan olarak belirlediklerini belirterek, “Yeni sistemle vergilerin aşağı inmesinde sınır olmayacak ama yukarı giderken bugün uygulanmakta olan vergi tutarları hiçbir şekilde aşılamayacak” dedi.

Ağbal, AA’ya yaptığı açıklamada, uygulamayla geçerli ÖTV tutarlarını tavan olarak belirlediklerine dikkati çekerek, “Eşel mobil ÖTV sisteminde vergilerin aşağı inmesinde sınır olmayacak ama yukarı giderken uygulanmakta olan vergi tutarları hiçbir şekilde aşılamayacak. Benzinin litresi üzerinden 2 lira 37,65 kuruş, mazotta 1 lira 79,45 kuruş, LPG’de 1 lira 77,88 kuruş kilogram başına vergi alıyoruz. Bugün var olan maktu vergi tutarları aşılmamak ve bu rakamlar tavan olmak kaydıyla yeni bir koridor ürettik. Bu koridor dahilinde fiyatlardaki değişime bağlı olarak vergi tutarları da değişecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Uygulamanın bütçeye etkisine ilişkin de değerlendirmede bulunan Ağbal, bu yıl bütçe gelir performansının, öngörülerin oldukça üzerinde seyrettiğini bildirdi. Ağbal, bütçeyi asla tahrip edici bir düzenleme yapmadıklarının altını çizerek, “Biz, hesabımızı kitabımızı yaparak bu işi
gerçekleştirdik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!