ÖTV indirimi Hyundai'yi uçurdu

Güncelleme Tarihi:

ÖTV indirimi Hyundaiyi uçurdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2009 12:16

Hyundaı Türkiye Başkanı Kwang-Heum Um, özel tüketim vergisi (ÖTV) indirimlerinin pazarı yüzde 25 dolayında artırırken, Hyundai'nin satışlarını yüzde 60 oranında artırdığını söyledi.

Haberin Devamı

Antalya'da düzenlenen AUTO SHOW 2009 Fuarı'nda gazetecilere açıklama yapan Hyundaı Türkiye Başkanı Kwang Heum Um, bu yılın kriz koşullarında başlamasına rağmen kendileri açısından çok başarılı geçtiğine dikkati çekti. Bunda hükümetin sağladığı ÖTV indiriminin faydasının çok olduğunu kaydeden Kwang Heum Um, otomobil sektörünün canlı kalabilmesi için bu tür desteklerin yararlı olduğunu belirtti.

Hurda Teşviği Yasasının bir an önce hayata geçirilmesini talep ettiklerini vurgulayan Kwang Heum Um, “ÖTV indirimleri genel pazarı yüzde 25 dolayında artırırken, Hyundai satışlarını yüzde 60 oranında artırdı. Türkiye pazarı Hyundai markası açısından çok önemli bir pazar. Bu pazarın daha da artması, halkın alım gücünün artmasını arzu ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda Türkiye pazarı çok daha güzel günler görecektir” dedi.

Haberin Devamı

Çok başarılı bir yıl geçirdiklerini, satış başarısının yanı sıra kendilerini sevindiren konunun Türk halkının satın almada birinci koşulunun fiyat ucuzluğu değil, araçların güvenliği ve kalitesi olduğunu söyleyen Kwang Heum Um, kalite ve güvenlik alanlarında kendilerini çok güçlü hissettikleri için önümüzdeki dönemlerde Türkiye pazarında daha da başarılı satışlar yapmayı umut ettiklerini bildirdi.

Araçlardaki güvenlik unsurlarına daha çok önem vermesinin Türkiye'nin AB geçiş sürecinin ilk adımı olacağını vurgulayan Kwang Heum Um, AB'de araç satımlarında birinci önceliğin kalite ve güvenlik olduğunu ifade etti.

Kwang Heum Um, Hyundai'nin ağırlıklı olarak ihracat yaptığı Batı Avrupa, Doğu Avrupa, Orta Avrupa ve Afrika pazarlarının krizden etkilenen bölgeler olduğunu, bu nedenle ihracatlarının önemli ölçüde azaldığını, fakat önümüzdeki yıl yeni modelin üretimi ile tekrar ihracatta çok büyük sıçrama yapacaklarını söyledi.

“I20 TÜRKİYE'DE ÜRETİLECEK”

Hyundaı Türkiye Başkanı Kwang-Heum Um, gelecek yıl Mayıs ayından itibaren Türkiye'de üretilmesi kesinleşen i20 modelinin, ihracatlarını artıracağını ve iç pazarı canlandıracağını vurgulayarak, “Yatırım yapmaya her zaman istekliyiz. Pazar büyüdükçe yatırımlarımızı daha da artıracağız. Fabrikamızın kapasitesini her zaman büyütmeye hazırız. Türk halkına en iyi en kaliteli ürünleri sunmak, onlara layık oldukları hizmeti vermek istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hyundai'nin, dünya çapında en hızlı gelişim kaydeden otomotiv markası olduğunu dile getiren Hyundaı Türkiye Başkanı Kwang-Heum Um, Hyundai olarak kalite, güvenlik ve müşteri memnuniyetinde hem tüm dünyada hem de Türkiye'de büyük gelişme kaydettiklerini, güvenlik ve kalite konularında, global üretim standartları açısından hedeflerini şimdiden tutturmuş olduklarını kaydetti.

-LÜKS MODELLER-

Her segmentte tüketicinin istek ve beklentilerini en iyi şekilde karşılayan güvenilir ürünlerin yanı sıra lüks ve teknolojide ulaştığı son noktayı temsil eden Genesis ve ix55 modellerini de fuarda sunduklarını kaydeden Hyundaı Türkiye Başkanı Kwang-Heum Um, sözlerini şöyle tamamladı:
“Genesis bizim amiral gemisi modelimizdir ve arkadan itişli lüks sedan, otomotivin ana vatanı Kuzey Amerika'da 2009 yılının Otomobili seçilmiştir. Ağustos ayından bu yana Türkiye pazarında satışta olan Genesis'e Türk halkının gösterdiği ilgiden oldukça memnun olduğumuzu ifade etmek istiyorum.
Diğer lüks aracımız olan ix55 ise, SUV segmentindeki yeni modelimizdir ve Türkiye'de çok kısa süre önce satışa sunulmuştur. ix55'in, Tucson ve Santa Fe ile birlikte Hyundai'nin SUV segmentindeki gücünü artıracağına ve pazardaki marka imajımıza büyük katkı sağlayacağına inancımız sonsuzdur.
Hyundai olarak Türkiye binek otomobil pazarındaki liderliğimizi sürdürmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız ve kaliteli, güvenli, yüksek performanslı ve ekonomik araçlarımızı tam zamanında müşterilerimize sunmaya devam edeceğiz.”
(DE-ŞEN-MTN)
10:42 19/11/09
"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!