Otomotivde sıfır faiz çılgınlığı

Güncelleme Tarihi:

Otomotivde sıfır faiz çılgınlığı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2012 01:52

20217648

Haberin Devamı

BAŞLIK: Sıfır faiz dönemi

Baharın kendini göstermesiyle birklikte kampanya silahlarını çeken otomotiv firmaları, birbirinden iddiali ve cazip fırsatlarla showroomlarında hareketliliği sağlamak için kolları sıvadı. Birçok marka yüzde sıfır faiz oranı uygularken, Skoda vadesini 60 aya kadar uzatma imkanı veriyor. Toyota taksitleri 230 TL'den başlatırken, Opel'de indirimler 11 bin TL'yi, buluyor. "Dacia şimdi al, yazın ödersin" derken, Ford'da indirimler yüzde seviyelerinde seyrediyor..... İşte o kampanyalar:

Hazırlayan: Evren KOTOĞLU - ekotoglu@hurriyetoto.com

RENAULT

RENAULT'DA FAİZLER SIFIRIN ALTINDA

Türkiye’nin en çok satan markaları arasında yer alan Renault, otomobilseverlere sunduğu cazip ödeme koşulları ve fiyatlarıyla ön plana çıkıyor. “Sıfırın altında faiz” adı altında start verdiği  kampanya kapsamında, Megane hatchback 36 bin 900 TL’den, ailelerin tercih ettiği Scenic modelini 55 bin 900 TL’den, station wagon modeli Clio Grand Tour'u ise 30 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla Renault showroomlarında sergileniyor. Tüketicilere üç farklı ödeme planı sunan Renault, 1.500 TL aylık ödeme planını seçen müşterilerine, sıfırın altında faiz imkanı sunup, 18 bin TL 12 ay kredi seçeneği ile kredi geri ödemesini 17 bin 500 TL’ye kadar çekiyor. Diğer seçenekte ise 18 bin TL için taksitler 1.000 TL, 18 ay, yüzde ‘0’ faiz oranı uygulanıyor. Aylık 1.000 TL’den düşük ödemek isteyenlere de yüzde 0,79 sabit faiz oranıyla 677 TL’den başlayan taksit alternatifleri sunuluyor. 

SKODA

Haberin Devamı

SKODA 60 AY VADEYLE FABIA SAHİBİ YAPIYOR 

Skoda, en çok satan modelleri arasında yer alan Fabia için  VDF - Skoda Finans işbirliği ile yeni bir kampanya başlattı. Tüm Skoda yetkili satıcılarında geçerli olacak kredi kampanyasında, Skoda Finans’tan yüzde 0.99 faiz oranıyla kredi kullanabiliyorlar. Skoda Fabia’nın diledikleri modeline 29 bin TL’den başlayan kampanyalı fiyattan sahip olacak ve bu kampanyalı fiyat üzerinden yüzde 0.99 faiz oranı fırsatından yararlanabilecek Skoda müşterileri, araç bedelinin yüzde 90’ına kadar kredi kullanabilecekler. Kredilerinin geri ödemesinde ise 60 aya kadar varan uzun vade seçeneklerinden yararlanabilecekler. Skoda, Fabia sahibi olmak isteyenler için birbirinden cazip fırsatlar sunuyor. Skoda’nın “Çift Sigorta Paketi” uygulamasından yararlanmak isteyen Fabia müşterileri ise 60 aya varan uzun vade seçeneklerinde kullanacakları kredi için yüzde 0.94 faiz oranı fırsatından yararlanabilecekler.

 

PEUGEOT

Haberin Devamı

TAKSİTLER 1.000 TL'DEN BAŞLIYOR

Fransız otomotiv üreticisi Peugeot, 308, 3008 ve 5008 modellerindeki 12 ay,"0" faizli kredi imkanıyla dikkat çekiyor. Geçirdiği makyajla çok daha çekici bir görünüme kavuşan Peugeot 308’de 20 bin TL’ye 12 ay sıfır faiz ya da 1.500 TL peşin alım indirimi uygulanıyor. 12 ay sıfır faizli kredi tutarı 3008 ve 5008 modellerinde ise 25 bin TL’ye çıkarken peşin alım indirimi 2 bin 500 TL olarak belirleniyor. Bu üç model de sahip oldukları Euro 5 motorlar ve dizel seçeneklerindeki Stop&Start teknolojileri ile önemli yakıt ekonomisi sunuyorlar. Ayrıca Peugeot 5008’de Video Paketi hediyesi de devam ediyor. Peugeot, hafif ticari araç segmentindeki kuvvetli oyuncuları Partner Tepee ve Bipper Tepee için de önemli kredi avantajaları ve peşin alım indirimleri sunuyor. Partner Tepee’de 20 bin TL’ye 20 ay “0” faiz gibi dikkat çekici bir imkan sağlanırken, Bipper Tepee müşterileri 18 bin TL’ye 18 ay “0” faiz imkanından faydalanabiliyorlar. Kredi kullanmak isteyemeyen müşteriler ise Partner Tepee ve Bipper Tepee için 1.500 TL’ye varan peşin alım indirimleri alıyorlar.

 ALFA ROMEO

Haberin Devamı

20 BİN TL'YE 24 AY VADE

Tofaş çatısı altındaki Alfa Romeo Türkiye,  lüks küçük sınıftaki temsilcisi MiTo’dan kompakt sınıfta kendini hızla kanıtlayan Giulietta modeline kadar tüm ürün yelpazesi için geçerli olan ve Koç Fiat Kredi desteğiyle hayata geçen kampanyasıyla dikkat çekiyor. Kampanya kapsamında tüm Alfa Romeo modelleri için 20 bin TL için 24 ay vade ve yüzde 0 faiz oranıyla Alfa Romeo Finans aracılığıyla 834 TL’lik uygun taksitlerle kredi kullanma imkanı sunuluyor. Bununla birlikte Mart ayından itibaren ülkemizde satışa sunulan Alfa Romeo MiTo’nun 20 bin Euro’luk anahtar teslim satış fiyatıyla ve 95 HP’lik Multijet dizel motoruyla dikkat çeken en ekonomik versiyonuna da kredi kampanyası kapsamında avantajlı koşullarla sahip olma ayrıcalığı sunuluyor.

 

HYUNDAI

Haberin Devamı

HYUNDAI'DE İNDİRİMLER 10 BİN TL'Yİ BULUYOR

Mart ayına özel olarak Hyundai Finans işbirliği ile Hyundai sahibi olmak isteyenlere kredi avantajları sunuluyor. Çeşitli ödeme kolaylıkları ile herkesi bir Hyundai sahibi yapmayı amaçlayan Hyundai, modellere göre değişiklik göstermekle birlikte 15 bin TL için 10 ay yüzde “0” faiz avantajı sağlıyor. Takas desteği ve “İlk Hyundai’m” avantajlarıyla birlikte i20, Accent Blue, Elantra ve ix35’de 2 bin 500 TL’ye varan satış desteği sunarken Accent Blue, Elantra, i20 ve ix35 modellerinde avantajlı kasko paketleri fırsatı sunuyor. Mart ayında öne çıkan fırsat ise Genesis Coupe modelinde indirimler 10 bin TL'yi buluyor.

 

TOYOTA

Haberin Devamı

TAKSİTLER 230 TL’DEN BAŞLIYOR

Toyota, düzenlediği kampanya kapsamında üst sınıfta mücade veren modeli Avensis'in 1,8 litre hacimli modelinde 5 bin 200 TL indirim ve aylık 975 TL'den başlayan taksitlerle 67 bin 400 TL’lik fiyatıyla tüketicilerle buluşuyor. Avensis'in yanı sıra, Yaris 230 TL, Auris 275 TL, Corolla 350 TL, Avensis 700 TL, RAV4 1.575 TL ve Hilux 525 TL’lik aylık taksitler ile kampanyadaki yerlerini alıyorlar. Mart kampanyasında yeni bir Toyota almak isteyenlere, yüzde 1,10’dan başlayan faiz oranlarıyla 60 aya varan vade, ilk 4 ay taksit erteleme, balon ödeme ve vadeli takas gibi birçok avantaj sunuluyor. İkinci el aracını satmak ve yeni bir Toyota Avensis almak isteyenlere de, eski araçlarına uygun fiyatı bulabilmek için 3 ay ek süre sağlayan “vadeli takas” hizmeti ile de Toyota’da güven ve kolaylık sağlanıyor.

 

LANCIA

LANCIA  DELTA YÜZDE SIFIR FAİZ, 834 TL TAKSİTLE

Lancia Türkiye, düzenlediği kampanya çerçevesinde 24 bin 950 Euro’dan başlayan anahtar teslim satış fiyatına sahip yeni Lancia Delta modeli için Koç Fiat Kredi desteğiyle avantajlar sunan kredi kampanyasıyla dikkat çekiyor. Kampanya kapsamında Lancia Finans aracılığıyla aylık 834 TL’lik geri ödemelerle 24 ay vadeli ve yüzde 0 faizli kredi kullanma imkânı sunuluyor. Lancia bayilerinde yerini alan yeni Delta, 1.6 litre 120 beygir Multijet turbo dizel ve 1.4 litre 140 beygirlik benzinli motor seçenekleriyle tercih edilebiliyor. Yeni Lancia Delta’nın 1.6 litrelik Multijet dizel motor seçeneğinde ise Selectronic otomatik şanzıman isteğe bağlı olarak satın alınabiliyor.

 

KIA

KIA C'EED 38 BİN 900 TL'DEN BAŞLIYOR

Kia, cazip peşin alım indirimleri ve uygun taksit seçenekleri sunduğu satış kampanyasında C segmentindeki başarılı temsilcisi  cee’d 1.6 litrelik dizel modelini 2 bin 500 TL indirimle 38 bin  900 TL fiyat etiketiyle satışa sunuluyor. Ayrıca Kia, cee’d'in ürün gamında 3 bin 800 TL’ye varan indirimler uyguluyor. Kia cee’d ailesi ülkemizde, 1.6 litre CRDi  90 beygir, 115 beygir ve 128 beygir olmak üzere üç dizel motor seçeneği ve Cool, Motion ve Concept adıyla 3 farklı donanım paketi ile satışa sunuluyor.

FIAT

FIAT'TA İNDİRİMLER 10 BİN TL'Yİ BULUYOR 

Fiat, kompakt hatchback sınıfındaki modeli Fiat Bravo’nun tüm dizel motor seçeneklerinde geçerli olacak “Benzinli Fiyatına Dizel Fiat Bravo” kampanyasıyla benzinli ve dizel motorlu Fiat Bravo versiyonlarının fiyatları yüzde 12’ye varan indirim sunuyor. Fiat Bravo’nun Active Plus donanımlı 105 beygirlik ekonomik 1.6 litrelik Multijet motor seçeneği kampanya kapsamında 42 bin 920 TL’den; Dynamic Plus donanımlı 105 beygirlik dizel motorlu seçeneği 45 bin 820 TL’den ve Sports Style donanımlı 120 beygirlik 1.6 litrelik Multijet motorlu versiyon ise 51 bin 180 TL’den başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla dikkat çekiyor.

Tofaş çatısı altında yer alan Fiat Türkiye, ticari araçlarda Koç Fiat Kredi desteğiyle Fiat Finans’tan kredi kullanacak olan müşterilere 20 bin TL’ye kadar kredi kullanımlarında 2 yıla kadar varan vadeyle yüzde 0 faiz imkanı sunuluyor. Fiat Türkiye’nin Fiat Doblo’dan Fiat Ducato’ya, Fiat Fiorino’dan Fiat Scudo’ya tüm modelleri için geniş çaplı satın alma kolaylıkları sunan kampanyası kapsamında peşin alımlarda yüzde 17’ye varan indirim fırsatı sunuyor. Kampanya kapsamında Fiat Fiorino Combi ve Combimix ile Fiat Doblo Classic Combi modellerinde ister peşin ister kredi kullanarak Fiat markalı hafif ticari araç satın alacak müşterilere yüzde 12’ye varan indirim imkanları sağlanıyor. Ayrıca Yeni Fiat Doblo’dan Fiat Ducato’ya kadar tüm ticari araç modellerinde nakit alımlarda ise yüzde 5 daha ek nakit indirimi uygulamasıyla 9 bin 900 TL’yi aşan müthiş indirim fırsatları da sunuluyor.

 

VOLKSWAGEN

VOLKSWAGEN'DE 3 BİN TL İNDİRİM VAR

Volkswagen Binek Araç'ın kampanyasında Golf ve Jetta modellerinin manuel şanzımana sahip benzinli motor seçeneklerinde yüzde 4, , manuel şanzımana sahip dizel motor seçeneklerinde ise yüzde 2,5’a varan indirimler yer alıyor. için çok uygun seçeneklerde fiyatlar sunuluyor. Kampanyada ayrıca, Passat Variant model için de özel bir indirim uygulanıyor; Passat Variant 1,4 TSI 122 beygir Comfortline donanım paketli ve manuel şanzımanlı modeli 3 bin TL indirimle 62 bin 900 TL’den başlayan kampanyalı anahtar teslim fiyatlarla alınabiliyor.

GEREKİRSE

Lüks donanımı ve konforuyla öne çıkan Touareg, ‘Özel Konfor Paketi’yle çok özel koşullarda sunuluyor. Otomatik seviye kontrolü ve hıza duyarlı elektronik amortisör kontrol sistemine sahip 'Havalı Süspansiyon Sistemi' ve yolculukları daha keyifli kılan 'Panaromik Cam Tavan'dan oluşan ‘Özel Konfor Paketi’ anahtar teslim fiyatı üzerinden 4 bin Euro indirimle sunuluyor. Touareg’de ayrıca 31 Mart tarihine kadar geçerli olmak üzere, 1 Euro 2,19 TL'ye sabitleniyor Volkswagen Binek Araç’ın Euro ile satışını gerçekleştirdiği Scirocco ve Tiguan 4x4 160PS TSI Manuel modellerinde de sabit kur avantajı mevcut; 1 Euro’nun 2,09 TL'ye sabitlendiği kampanyada, diğer tüm Tiguan modellerinde ise 1 Euro, 2,19 TL sabit kur avantajıyla sunuluyor.

 

 

FORD

İNDİRİMLER YÜZDE 10'A ULAŞTI

Ford, tüketicilere  0 faiz ve 20 ay vadeyle, 24 bin TL’lik cazip kredi koşullarından ya da peşin alımlarda yüzde 10’a varan indirimler sunuyor Tüm binek modellerde 0 faizli kredi kullandıran Ford, peşin alımlarda da faklı alternatifler sunuyor. Ford Fiesta’ya yüzde 10’luk peşin alım indirimiyle, 29 bin 900TL’den başlayan anahtar teslimi fiyatlarla sahip olmak mümkün hale geliyor.Yeni Ford Focus ise, peşin almayı tercih edenler için yüzde 5’lik indirimle 43 bin 700 TL’den başlayan fiyatlarla sunuluyor. Halen Focus sahibi olan ve aracını Yeni Focus ile değiştirmek isteyenlere özel hazırlanan ve 30 Nisan’da sona erecek olan “Sadık Ford Focus” kampanyası ise yeni modelde anahtar teslim fiyatı üzerinden 1.500 TL ilave indirim fırsatı sunuyor. Ford’un 0 faizli 20 ay vadeli 24 bin TL’lik kredi fırsatı hafif ticari araçlarda da sürüyor. Kampanyalı kredi kullanmak istemeyen müşteriler için ise Transit modelleri ilave yüzde 4, Transit Connect modelleri ise ilave yüzde 6’ya varan peşin alım indirimiyle sunuluyor.

CITROEN

CITROEN'DE İNDİRİMLER 5 BİN TL'Yİ BULUYOR

Fransız markası Citroen, başlattığı kampanya kapasmında, tüm binek modelleri için 24 ay vadeye kadar yüzde 0 faiz ve uygun indirim ayrıcalığı sunuyor. Citroen’in binek ürün gamının lokomotif modelleri olan C4 ve C5 için 24 bin TL'ye 24 ay yüzde 0 faiz imkanı ve kredi kampanyasına ek olarak 1.000 TL’ye varan indirimler sunuyor. Geniş iç mekanıyla ailelerin tercih ettiği C4 Picasso’ya özel 18 bin TL için 18 ay yüzde 0 faiz ve 5 bin TL’ye varan indirimler tüketicileri bekliyor. Bu modellerin dışında kalan diğer tüm Citroen binek modelleri olan C1, C3, C3 Picasso, DS3 ve DS4’e ise 18 bin TL için 18 ay yüzde 0 faiz avantajı ile sahip olma  fırsatı sunuyor. Citroen ticari araç gamında ise Nemo’yu 15 bin TL için 15 ay yüzde  0 faiz ve 4 bin  TL’ye varan fiyat avantajıyla sunuyor. Berlingo Combi modelinde ise 15 bin TL için 15 ay  yüzde 0 faiz avantajı ve 5 bin TL’ye varan fiyat indirimi uygulanıyor.

 

 

CHEVROLET

5 bin TL indirim, 500 TL taksit

Chevrolet, başarılı modeli Cruze'da  5 bin TL indirim ve 500 TL’den başlayan aylık taksit fırsatı sunuyor.Dünya çapında 1 milyon adet satarak yeni bir rekora imza atan Chevrolet Cruze, benzinli ve dizel motor seçenekleriyle 35 bin 165 TL’den başlıyor.

OPEL

Opel'de 11 bin  TL'lik indirim

Opel düzenlediği kampanya kapsamında tüketicilere sunduğu 11 bin TL'yi aşan indirimle dikkat çekiyor. Corsa 1.2i Twinport Essentia 6 bin 282 TL kampanya indirimiyle 28 bin 850 TL, Corsa 1.4 Twinport Essentia otomatik 5 bin 800 TL indirimle 33 bin 722 TL. Corsa 1.3 CDTI dizel EU4 75 beygirlik Essentia donanımıyla 35 bin 941 TL iken, Enjoy donanım seviyesi ile 36 bin 979 TL'den satışa sunuluyor. 3 Kapılı Corsa'larda da 5 bin 500 TL'lik özel kampanya indirimleri uygulanıyor.

Astra ailesi, yeni kampanya kapsamında 38 bin 982 TL'den başlayan fiyatlarla satışta tüketicilerin beğenisine sunuluyor. Astra HB Edition 1.3 dizel 95 beygir  6 bin 550 TL indirimle 46 bin 976 TL'den, Astra HB Enjoy Plus 1.4 140 beygir Active Select 6 bin TL indirimle 48 bin 600 TL'den ve en üst donanım seviyesi olan Cosmo donanımlı Astra HB 1.3 dizel 95 beygirlik versiyonu 60 bin 316 TL'den showroomlarda sergileniyor. Astra Sports Tourer'larda da 6 bin TL'ye varan kampanya indirimleri ile 48 bin 856 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Euro NCAP'ten 5 yıldızlı Astra GTC 1.4 140 beygir motoru ve manuel şanzımanı ile 61 bin 722 TL iken 1.6 180 beygir motor ile 64 bin 988 TL. Astra Classic'ler ise 33 bin 996 TL ile 44 bin 841 TL arasında fiyatlarla sunuluyor. Astra sedan modelinde ise 11 bin TL'ye varan indirim uygulanıyor.

Insignia ailesinde ise, 1.4 140 hp Edition 57.591 TL ve 1.4 140 hp Edition Elegance 60.153 TL'den satışa sunuluyor. Buna ek olarak 2.0 motorlarda devam eden ÖTV indirimlerinin üzerine 1000 TL ilave kampanya indirimi uygulanıyor. 31 Mart'a kadar sürecek olan bu kampanya ile 2.0 130 hp Edition dizel Active Select 77.452 TL iken, 2.0 160 HP Cosmo donanımlı dizel Active Select 97.461 TL.

 

DACIA

Şimdi al yazın öde

Dacia, tüm modellerinde “Dosya Masrafı Yok” ve “Şimdi Al Yazın Öde” kampanyası düzenliyor. Kampanya kapsamında Duster 32 bin 900TL’den başlayan fiyatlarla, Sandero ise 22 bin 550TL’den, Sandero Stepway ise 27 bin 900TL’den başlayan cazip fiyatlarla tüketicinin beğenisine sunuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!