Otomotiv sektörünün ilk meslek yüksekokulu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Otomotiv sektörünün ilk meslek yüksekokulu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2014 01:43

Ford Otosan ve Vehbi Koç Vakfı tarafından Kocaeli Üniversitesi bünyesinde inşa edilen Gölcük İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksekokulu açıldı. Okulu’nun açılışına katılan Koç Holding CEO'su Turgay Durak, “Mesleki eğitimi, ülkemizin sürdürülebilir kalkınması için yapılan en önemli yatırım olarak görüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ford Otosan ve Vehbi Koç Vakfı (VKV)’nın, Kocaeli Üniversitesi bünyesinde yaklaşık 9 milyon TL’lik yatırımla inşa ettiği KOÜ VKV Ford Otosan Gölcük İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksekokulu açıldı.

Koç Holding’in “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” projesi kapsamında kurulan okulun açılış törenine Koç Holding CEO’su Turgay Durak, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğluve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş katıldı.

"Toplumsal ihtiyaçlara çözüm üretmek için çalışıyoruz"
Açılış töreninde bir konuşma yapan Koç Holding CEO’su Turgay Durak Topluluk olarak birçok alanda önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek "Türkiye’nin sanayi ile var olması ve dünya pazarlarındaki rekabetçi gücünü ürettiği kaliteli ürünler ve verimliliği ile istikrarlı bir şekilde artırması gerekiyor. Bu bağlamda mesleki eğitimi, ülkemizin sürdürülebilir kalkınması ve geleceğimize yapılan en önemli yatırım olarak görüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Turgay Durak "Meslek Lisesi Memleket Meselesi" projesi kapsamında 8 farklı sektörde 29 laboratuvar, 7 Eğitim Merkezi, 1 Meslek Lisesi açıldığına dikkat çekti.

"Sektörün ilk uygulamalı meslek yüksekokulu"
Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün de törende yaptığı konuşmada, yüksekokulu Ford Otosan’ın sektöründe ilk uygulamalı meslek yükseokulunu hayata geçirdiklerini belirterek "Kaliteli mesleki eğitim almış çalışanların, kaliteli ürün ve hizmet üreteceğine, sektörümüzü geliştireceğine ve Türkiye’nin rekabet gücünü artıracağına inanıyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!