Otomotiv, Hollywood’da şova çıktı ‘ABD’de de kriz bitti’ mesajı verdi

Güncelleme Tarihi:

Otomotiv, Hollywood’da şova çıktı ‘ABD’de de kriz bitti’ mesajı verdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2010 00:00

İlk kez 1907 yılında düzenlenen ve bu yıl 103’üncü yaşını kutlayan Los Angeles Otomobil Fuarı, dünyanın en önemli fuarları arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

LOS ANGELES AUTO SHOW 2010'DAN İLK FOTOĞRAFLAR

18’i dünya tanıtımı olmak üzere 42 yeni modelin sergilendiği Los Angeles’te elektrikli otomobiller bu yıl yine baş rolleri oynuyor. 2008 yılında küresel krizin başladığı yer olan ve 2009 yılında otomotiv devlerini iflasın eşiğine getiren Amerika’da artık yüzler yeniden gülüyor. 2010 yılında satışların yeniden artışa geçtiği, iflas başvurusu yapan Amerikan otomotiv devlerinin uçurumun eşiğinden düzlüğe çıktığı Amerika, bunu Los Angeles fuarıyla tüm dünyaya kanıtlıyor.
Stone, Lotus tanıttı
Amerika kıtasında düzenlenmesine rağmen, Japon ve Avrupalı üreticilerin yüksek oranda katılım gösterdiği şova ünlüler de yoğun ilgi gösterdi. Ünlü model Heidi Klum yeni VW Eos’u dünyaya LA fuarında tanıtırken, ünlü akstrist Sheron Stone ise Lotus modellerinin Amerika’daki yüzü oldu. Ayrıca fuara Baldwin kardeşlerden, Demi Mooere’ye kadar bir çok yıldızda katıldı.
Dikkat çeken modeller
LA fuarında dünya tanıtımı yapılan yeni modeller arasında 5 kapılı Range Rover Evouqe, yeni VW EOS, Nissan Murono Cross Cabriolet, Toyota RAV4 E.V, Chrysler 200 Sedan, Nissan Quest gibi modeller dikkat çekti. Cadillac Concept, Honda Electric Concept, Mazda Shinari Concept ve Nissan’ın Ellure Concept’i de geleceğe dair ipuçları veren konsept modeller arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Klum’lu prömiyer

Volkswagen’in üstü açık modeli yeni EOS’un dünya tanıtımını ünlü Alman top model Heidi Klum Los Angeles fuarında yaptı.

Elektrikli RAV4

Toyota, SUV modeli RAV4’ün yüzde 100 elektrikli versiyonu RAV4 E.V’yi de ilk kez Los Angeles fuarından tüm dünyaya tanıttı.

En uçuk konsept

Los Angeles fuarının en dikkat çeken modeli Cadillac’ın Urban Luxury Concept (ULC) modeli oldu

Yeni tasarım felsefesi

Mazda, Los Angeles fuarında yeni tasarım felsefesini ortaya koyan yeni modeli Shinari Concept’i dünyaya tanıttı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!