Tesla'dan eski elemanına dava!

Güncelleme Tarihi:

Tesladan eski elemanına dava
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2017 09:35

Otonom sürüş kabiliyetine sahip elektrikli otomobiller üreten Tesla, eski Autopilot şefine dava açtı.

Haberin Devamı

Tesla, Autopilot’un eski geliştirme şefine dava açtı. Sebebi ise otomobil üreticisi Tesla için çalışırken aynı zamanda bir start up şirketine çalışıyor olması. ABD’li elektrikli araç üreticisi, Sterling Anderson’u, Chris Urmson ile birlikte şirket bilgilerini çalmakla suçluyor.

Anderson Aralık 2014'te Tesla'ya katıldı ve Kasım 2015 yılına kadar Autopilot ekibinin başında görev aldı. Otomobil firmasının iddiasına göre, Anderson 2016 yazında Urmson ile görüşmeye başladı ve Tesla mühendislerini yeni start up şirketine katılmaları için ikna etmeye çalıştı. Davada aynı zamanda Anderson'un kişisel cihazlarına özel bilgiler indirdiği ve şirket ekipmanını iade ederken delilleri silmeyi denediği iddia ediliyor.

"Anderson, Tesla'nın dizüstü bilgisayarlarını ve Tesla'nın binalarını kullanarak Tesla’nın rakibi olan bir girişimde Urmson'la işbirliği yaptı."

Haberin Devamı

Aurora adı verilen ve iki mühendis tarafından oluşturulan girişim tarafından, Tesla'nın iddialarının yanlış olduğunu ve bunun "sağlıksız bir rekabet korkusu" olduğunu iddia eden bir bildiriyi yayınladı.

Bildiride, "Aurora, bu sahte iddiaları mahkemede tartışmaktan ve başarılı bir otonom araç işletmesi kurmaktan memnun olacaktır" denildi.

Ferrari ve Aston Martin’in başı dertte tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!