Seat Arona Özellikleri - 2022 Model Seat Arona Fiyatı, Boyutları, Teknik Donanımları Ve Yakıt Tüketimi

Güncelleme Tarihi:

Seat Arona Özellikleri - 2022 Model Seat Arona Fiyatı, Boyutları, Teknik Donanımları Ve Yakıt Tüketimi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2022 10:18

Araba modelleri hem kadın kullanıcılar hem de erkek kullanıcılar tarafından büyük ilgiye sahiptir. Hatta bazı otomobil kullanıcıları bazı araba markalarına takıntılı haldedir. Takıntılı oldukları otomobil markaları dışında araba kullanmamaktadır. Özellikle de bu otomobil markalarının son serilerini yani son modellerini özenle takip etmektedir. Seat markası da işte bu otomobil markaları arasında yerini almıştır. Seat Arona özelliklerini, 2022 model Seat Arona fiyatını, boyutlarını, teknik donanımını ve yakıt tüketimini derledik.

Haberin Devamı

Seat markası aracı kullananlardan mutlaka 2022 model yani son model çıkan Seat Arona aracıyla ilgili bazı bilgiler duymuşuzdur. Elbette ki bilmeyenler bu aracın ne kadar yakıt tükettiğini, teknik özelliklerinin neler olduğunu, görselini, fiyatını ve boyutlarını merak etmektedir. Son model olan araçlar otomobil fuarlarında da bizlere son teknoloji olarak tanıtılmaktadır.

2022 Model Seat Arona Fiyatı

2022 senesinin otomobil fiyatları araba satın alacak olanların ya da araba sahibi olanların takibi altındadır. Seat Arona fiyatı da bu listede merak edilen otomobil fiyatıdır. Seat Arona markasının fiyatlarına baktığımızda giriş seviyesinden 30 bin TL farkın söz konusu olduğunu görmekteyiz. 2021 model olan Seat Arona modelinin başlangıç fiyatının 459.000 TL olduğunu söyleyebiliriz. 2022 model çıkan versiyonuna baktığımızda ise Seat Arona fiyatının 489.000 TL fiyat etiketiyle karşılaşmaktayız. Bu fiyat karşılaştırmasından da anlayacağımız gibi Seat Arona 2022 modeli geçen seneye göre yani 2021 modeline göre bir hayli artmıştır.

2022 Model Seat Arona Boyutları

Burada kasıt edilen otomobil boyutu uzunluk, mesafe, genişlik, toplam yükseklik gibi oranlardır. Elbette ki otomobil kullanacaklar ve aileleri için bu boyutlar önemlidir. Geniş aileler daha geniş boyutlara sahip otomobilleri tercih edebilir. Aksine çekirdek aileler ya da bekarlar daha küçük çaplı boyutlardaki otomobilleri hem ihtiyaca hem de zevke göre daha rahat kullanabilir.

2022 model Seat Arona boyutları arasında dikkati çeken aracın uzunluğunun 4154 mm olmasıdır. Bunun yanında boyut özelliklerini aks mesafesi oluşturmaktadır. Bu modelin aks mesafesi de 2566 mm olarak bildirilmiştir. 2022 model Seat Arona aracının aynalar da dahil olmak üzere genişlik boyutu ise 1942 mm olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu model aracın toplam yükseklik boyutuna baktığımızda 1537 mm rakamı bizleri karşılamaktadır.

2022 Model Seat Arona Teknik Donanımları

Teknik donanım ifadesi özellikle dijital olan araçlarda geçmektedir. Bilgisayarlar, telefonlar ve otomobiller kendilerine has özelliklere sahip teknik donanım ürünlerinden meydana gelirler. Örneğin bir bilgisayarın teknik donanım malzemesini klavye oluşturabilmektedir.

Dolayısıyla da otomobil sahipleri için bu teknik donanımlar ve kalitesi önemlidir. Kişiler teknik donanımların son model araçlarda yine son teknoloji ürünü olmasını ve işlevini arttırmasını isterler.

2022 model Seat Arona aracının dış donanımlarında LED Gündüz Sürüş Farları, 16" Gri Alüminyum Alaşımlı Jantlar, Siyah Tavan Rayları, Arka Park Sensörleri, Siyah Tavan Rayları ve Halojen Arka Farlar gibi pek çok dış donanım yer almaktadır.

2022 model Seat Arona aracının iç donanımlarında ise Yol Bilgisayarı, Çift Bölgeli Otomatik Klima, Sürücü ve Yolcu Makyaj Aynaları, 8,25" Dokunmatik Renkli Ekranlı Multimedya Sistemi, Gri İç Tavan Döşemesi, 60/40 Parçalı Katlanabilir Arka Koltuklar gibi pek çok iç donanım yer almaktadır.

2022 model Seat Arona aracının güvenlik önlemleri arasında Aktif Gergili Ön Emniyet Kemeri, Ön Yolcu Hava Yastığı İptali, Sürücü ve Yolcu Ön-Yan-Perde Hava Yastıkları, Hidrolik Fren Asistanı (HBA), Anti Blokaj Fren Sistemi (ABS), Şerit Takip Asistanı (LKS), Immobilizer (Elektronik Hırsızlık Önleme Sistemi), Yorgunluk Tespit Sistemi gibi pek çok güvenlik önlemi ve uyarısı mevcuttur.

2022 model Seat Arona aracının teknik özelliklerini de 110 HP maksimum güç, 190 km maksimum hız, 200 NM maksimum tork, 0-100 km olarak 10,8 s hızlanma, 7 ileri DSG otomatik şanzıman tipi, 999 CC motor hacmi, 132 145 arasında ortalama CO2 emisyon değeri, 1-100 km arasında 5,8-6,4 ortalama yakıt tüketimi gibi özellikler meydana getirmektedir.

2022 Model Seat Arona Yakıt Tüketimi

Bir otomobilin ne kadar yakıt tükettiği bu konudaki performansının ne olduğu kullanıcılar açısından oldukça önemlidir. Çünkü araçlar uzun mesafelerde kullanıldığı gibi kısa mesafelerde de kullanılabilmektedir. Şehir içi kullanımlar şehir dışı kullanımlar buna örnektir. Bu durum otomobil kullanıcısının ulaşım ihtiyacına bağlı olarak değişmektedir. Hatta otomobil severler bu ihtiyacına göre çoğu zaman otomobil markası ve modeli tercihlerinde bulunabilmektedir.

2022 model Seat Arona aracının yakıt tüketimini incelediğimizde 40 litrelik bir deponun şehir içinde 5.50 lt/100km tükettiğini görmekteyiz. Şehir dışında ise 4.40 lt/100km tükettiğini bilmekteyiz. Ortalama tüketime baktığımızda 4.80 lt/100km yakıt tüketimine sahip olduğu görülmektedir. Aynı zamanda burada bildirmemiz gereken bu model aracın benzin yakıt kullandığıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!