Rolls Royce'tan büyük iddia!

Güncelleme Tarihi:

Rolls Roycetan büyük iddia
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2017 09:31

Rolls Royce, otomobil sektöründe rakipleri olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Automarket.ro, Rolls-Royce'un Almanya, Kuzey ve Doğu Avrupa Bölge Müdürü Peter-Paul Schoppmann ile oturup sohbet etti. Rumen dostlarımızın yaptığı röportajda Londra merkezli lüks marka, diğer üst düzey otomobil üreticilerinden hiçbiri ekipman, lüks ve özelleştirme açısından daha fazlasını sunamadıklarından, otomobil sektöründe rakipleri olmadığını söyledi. Otomobil endüstrisinde Rolls-Royce'un üstünde hiçbir firma olmadığını belirtti ve yeni bir Rolls-Royce fiyatından iki Bentley satın alabileceğinden Bentley'in gerçek bir rakip olmadığını söyledi.

Yeni bir Rolls-Royce'un ortalama satış fiyatı 300.000 € civarında ve şirketin müşterileri 50’li yaşlarında, yani bu oran önceki yıllara göre 10-20 yıl düştü. Wraith coupe ve Dawn convertible modelleri en genç müşterileri çekiyor. Bu modeller için ortalama müşteri yaşı 40+.

Haberin Devamı

Peter-Paul Schoppmann, markalarının Bentley ve Mercedes-Maybach gibilerle değil özel jetler, helikopterler, yatlar, sanat eserleri ve gayrimenkul ile rakip olduğunu belirtiyor.

Rolls-Royce'un mevcut altyapısına dayanarak, Goodwood fabrikasında yılda maksimum üretim kapasitesi 5.000 otomobili aşamıyor. Ancak Schoppmann’a göre karlı olduktan sonra rakam şirket için çok da önemli değil.

Schoppman, gelecek nesil Phantom’dan da bahsetti ve aracın 2017’de çıkacağını ifade etti. Resmi tanıtımın Eylül ya da Ekim’de yapılacağını ve aracın büyük olasılıkla Frankfurt Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacağını belirtti. Ayrıca aracın evrimsel bir tasarımı olacağına da değindi.

Şirketin Almanya, Kuzey ve Doğu Avrupa Bölge Direktörü, markanın önümüzdeki hafta 2017 Cenevre Otomobil Fuarı için bir sürprizi olduğunu duyurarak görüşmeyi sonuçlandırdı. Ayrıca firma bundan sonra her yıl bir sürpriz hazırlayacak.

Ferrari ve Aston Martin’in başı dertte tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!