Gelecekten gelmiş gibi gözüken bu konsept Volkswagen'e mi ait?

Güncelleme Tarihi:

Gelecekten gelmiş gibi gözüken bu konsept Volkswagene mi ait
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2016 15:04

Bu uzun ve bilim kurgu filmlerinde rastlayabileceğimiz otonom konseptinin Volkswagen'e ait olabileceği düşünülüyor.

Haberin Devamı

VW Vortex forumundan biri tarafından keşfedilen, Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’ne kayıtlı konsept Volkswagen’e ait gibi görünüyor. Konseptin çok uzun ve alçak bir gövdesi var ve güçlü bir ön ve arka bölüm ile arka çamurluklara sahip. Aracın silueti Mercedes-Benz’in IAA konseptini anımsatıyor ve muhtemelen bu kıvrımlı gövde aerodinamik etkiler düşünülerek tasarlanmış.

Otomobilde ön cam bulunmuyor, arka bölümde ise otomatik olarak konuşlandırılabilir arka spoyler var gibi görünüyor. Otomobilin yan profilinden bir çift devasa yukarı açılan kapı, uzun ön bölüm ve arka çıkıntı görülebiliyor. Yan aynaların ve kameraların bulunmamasının sebebi muhtemelen sürtünme katsayısını geliştirmek için kaldırılmış, tıpkı az önce bahsettiğimiz IAA konseptinin 0.19’luk sürtünme katsayısının uzun gövdesiyle ilgili olması gibi.

Haberin Devamı

Tasarım, Volkswagen’in şu anki standart formuna benzemiyor ama tekrar hatırlatalım bu yalnızca bir konsept. Bu patent tasarımları her zaman tam olarak gerçeği resmetmeyebiliyor, yani gerçek hayatta araç daha farklı görünebilir. Tasarım herkesin ağız tadına uygun olmayabilir ama muhtemelen konseptin arkasındaki asıl amaç fonksiyonları ile ilgili.

Fütüristik bir konseptten bekleyeceğiniz üzere, otomobil muhtemelen elektrikli motor aksamına ve otonom sürüş özelliğine sahip. Konsept gerçeğe dönüşüp kendini tanıtmaya karar verirse onu muhtemelen önümüzdeki yıl düzenlenecek büyük bir otomobil fuarında görebiliriz. Ancak patenti alınan her tasarım konsepti görücüye çıkarılmıyor, bu yüzden bu modelin tanıtılıp tanıtılmayacağını anlamak için bir süre beklememiz gerekecek.

Volkswagen’in son konsepti I.D, geçtiğimiz ay Paris Otomobil Fuarı’nda gösterilmişti ve elektrikli hatchback modelin satışlarına 2020’de başlanması planlanıyor.

 

Gelecekten gelmiş gibi gözüken bu konsept Volkswagene mi ait
 Tarafından hazırlanmıştır. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!