BMW i8 polis aracı oldu!

Güncelleme Tarihi:

BMW i8 polis aracı oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 11:55

Avusturyalı polis kuvvetleri, ekibe BMW i8 araçlarını dahil ettiler.

Haberin Devamı

BMW i8'i polis aracı olarak kullananlar furyasına, Avustralya'nın New South Wales (Yeni Güney Galler, NSW) eyaletinin Rose Bay bölgesindeki polis ekipleri de katıldı. Ada ülkesindeki diğer egzotik polis araçlarının çoğu gibi BMW'nin elektrikli spor otomobili de sadece farkındalığı ve polis-halk ilişkisini arttırmak için düzenlenen etkinliklerde boy göstermek üzere ekibe katıldı. 

Aracı polis giydirmesiyle görünce, 1993 yılında vizyona giren Demolotion Man (Cezalandırıc) filmindeki General Motors Ultralite konseptini hatırlamamak elde değil. Filmde hayali San Angeles Polis Departmanı'nda çalışan bir polisi canlandıran Sylvester Stallone tarafından kullanılan GM konseptinin en büyük özelliği yakıt ekonomisiydi. O günlerde bile oldukça etkileyici sayılabilecek bir yakıt tüketim değerine - 2.67 l / 100 km! - sahip olacan araç, i8'in EPA (Çevre Koruma Ajansı) standartlarına göre sunduğu 3.1 l / 100 km rakamını geride bırakmayı başarıyordu. İki aracın diğer ortak noktaları ise karbon fiber kullanımı ve üç silindirli 1.5 litrelik motor. Kapıların açılma mekanizmasını da benzer sayabiliriz.

Haberin Devamı

Rose Bay Polis Ekibi aracın BMW Sydney'den kiralandığını, yani otomobilin vergiler ile satın alınmadığına dikkat çekiyor. 

BMW i8, Rose Bay polis ekibinin giydirme uyguladığı uzun özel araçlar listesinin en yeni üyesi. Geçtiğimiz haftalarda NSW'de tanıtılan Audi S7 Sportback'i hatırladığınıza eminim - unutmak ne mümkün. Hızlı Alman aracına dair yaptığımız haberde listenin diğer üyelerinden bahsetmiştik, hazır yeri gelmişken yeniden hatırlatalım. Avustralya'nın polis filosunda bir Porsche 911 Carrera bir Lexus RC F, bir Polestar imzalı Volvo S60 ve bir Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe yer alıyor.

BMW i8 polis aracı oldu
 tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!