Otobüslere hız takibi 70 bin aracı etkileyecek

Güncelleme Tarihi:

Otobüslere hız takibi 70 bin aracı etkileyecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2023 07:00

ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanlığı’nca 1 Ocak 2024 yılı itibarıyla şehirler arası otobüslerde anlık verilerin paylaşıldığı araç takip cihazı takılacağını açıklandı.

Haberin Devamı

Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, uygulamanın Avrupa Birliği’ne uyum sürecindeki çalışmalardan biri olduğunu belirterek, “Şu anda Türkiye’deki 100 bine yakın araçta olması gereken bir sistem bu. Ama yüzde 30’unda var, yüzde 70’inde yok. 70 bin araca takılacak, 15-20 günlük süre içinde bunların takılmasının mümkün olmadığını Bakanlığa ifade ettik. Zorunluluğu kaldırmayalım fakat yaptırımları erteleyelim. Çünkü çok ağır yaptırımlar geliyor. Türkiye’de çok önemli trafik kazaları yaşanmaması için firmaların sorumluluk alması lazım” dedi.

1 OCAK’TA BAŞLIYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, şehirlerarası otobüslere araç takip cihazı takılacağını açıkladı. Uraloğlu, taşıtların konum, tarih ve saat bilgilerinin iki dakikalık periyotlar halinde bakanlığın Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi’ne (U-ETDS) elektronik ortamda iletileceğini ve bu uygulamanın 1 Ocak 2024 yılında başlayacağını duyurdu.

 

BAKMADAN GEÇME!