Otobüs biletleri tükendi! Firmalar ek sefer koymaya başladı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2021 11:27

Vatandaşlar, 9 günlük bayram tatilinde memleketlerine gitmek için geldikleri terminal ve bilet satış ofislerinde yoğunluk oluşturdu. TOFED Başkanı Birol Özcan "Otobüslerimiz şu anda dolu gidip geliyor. Bayramda günlük 2 bin 200 seferin üzerine çıkmayı bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, "Firmaların Kurban Bayramı biletleri bitmiş durumda. Ek seferlerin biletleri satılmaya başlandı. Bazı vatandaşlar dönüş biletlerini de aldılar." dedi.

Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı dolayısıyla şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüslere yoğun talep olduğunu söyledi.
İnsanların pandemiden dolayı uzun bir süredir evlerinde zaman geçirdiğini belirten Özcan, "İnsanlar bayağı sıkıldı, memleketlerine gitmek istiyorlar. 9 günlük bayram tatilini insanlar bekliyorlar." diye konuştu.

Özcan, normalleşmeyle birlikte seferlerin arttığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Dün seferlerimiz 1500'e çıktı. Yarından itibaren sefer sayılarımız daha da artacak. Ek seferlerle birlikte sayılar daha da yükselecek. Firmaların Kurban Bayramı biletleri bitmiş durumda. Ek seferlerin biletleri satılmaya başlandı. Bazı vatandaşlar dönüş biletlerini de aldılar. Ek seferlerle yolcularımızı İstanbul'da bırakmayacağız. Memleketine gitmek isteyen her yolcuyu göndereceğiz. Otobüslerimiz şu anda dolu gidip geliyor. Bayramda günlük 2 bin 200 seferin üzerine çıkmayı bekliyoruz. Ek seferler için genelge 9-31 Temmuz tarihi için yayınlandı. Genelgenin erken yayınlanması satışlarımıza çok yaradı ve yolcuların da mağdur olmaması anlamına geliyor. "

Haberin Devamı


"HALKIMIZ LÜTFEN BİLETLERİNİ FİRMALARIMIZDAN ALSINLAR"

Kurban Bayramı'nda seferlerin ve yolcuların artmasının sektöre nefes aldıracağını anlatan Özcan, uzun süredir sefer yapmayan otobüslerin bayramda sefer yapacağını ifade etti.

Özcan, bayramda vatandaşların korsan taşımacılığa yönelmemesi gerektiğinin vurgulayarak, "Halkımız lütfen biletlerini firmalarımızdan alsınlar. Her yerden izinsiz otobüs kalkıyor. Bu bize zarar veriyor. Biz korsan taşımacılığı bakanlığa ve emniyet müdürlüğün bildirdik." dedi.

15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda firma yöneticisi Musa Çaktır ise Kurban Bayramı öncesi otogarda yoğunluğun olduğunu belirtti.

Bayram tatilinin 9 gün olmasının insanları bilet almaya yönlendirdiğini anlatan Çaktır, "Sektörün yoğunluğa karşı bir hazırlığı vardı. Biletlerimizin hemen hemen tükendi. Ek servisler için hazırlıklarımız tamam." dedi.

Firma yöneticisi Yılmaz Yağlıdere de insanların pandemiden dolayı sıkıldığını aktararak, "Bayramdan dolayı bayağı bir yoğunluk var. İlave araçları açmaya başlıyoruz. Bayramda insanları memleketlerine yollayacağız." diye konuştu.

Haberin Devamı

YOĞUNLUK BAŞLADI

Kurban Bayramı tatilinde seyahat etmek isteyen vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda yoğunluk oluşturdu.

Vatandaşlar, 9 günlük bayram tatili için memleketlerine gitmek üzere sabah saatlerinden itibaren terminal ve bilet satış ofislerine geldi.

Otogar girişinde başlayan araç trafiği nedeniyle sürücüler, görevlilerce yönlendirildi. Park alanlarında boş yerin kalmadığı otogarda, uygunsuz yere aracını koyan ve kurallara uymayan bazı sürücülere ceza yazıldığı görüldü.

Otogarda, maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine uyulmasına yönelik anonslar yapılıyor. Tam kapasite çalışan ve ek sefer düzenleyen bazı otobüs firmalarının, vatandaşların bilet taleplerine yetişmekte güçlük çektiği gözlendi.

Haberin Devamı

"YOĞUNLUK BU AKŞAM BAŞLAR, ARİFE GÜNÜ AKŞAMINA KADAR DEVAM EDER"

Otobüs firması yetkilisi Vahap Turgut, AA muhabirine yaptığı açıklama, yolcu yoğunluğunun çok fazla olduğunu söyledi.

Pandemiden dolayı vatandaşların 1 seneden fazla evde kaldığını, şimdi herkesin bilet almaya çalıştığını belirten Turgut, "Kurban Bayramı yoğunluğu sebebiyle esnaf ve vatandaş sevindi. Ek seferlerimiz şu an yok, normal sıra arabaları var. Yoğunluk bu akşam başlar, arife günü akşamına kadar devam eder. O zaman firmalar mutlaka ek seferler yaparlar." dedi.

Turgut, bilet fiyatlarının pandemi döneminden ucuz olduğunu, vatandaşların bu konuda bir şikayetinin bulunmadığını kaydetti.

Haberin Devamı

Yolculardan Selim Kurt ise şu an bilet bulmanın mümkün olmadığını dile getirerek, "Bir ay öncesinden aldığımız için kolaylıkla bilet bulduk. Samsun'da evimiz var, oraya gideceğiz. Kurban Bayramı dolayısıyla memlekette kurbanımızı keseceğiz." diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!