Otobil’de 150 bin oy 51 araçla final testi

Güncelleme Tarihi:

Otobil’de 150 bin oy 51 araçla final testi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2006 00:00

Hürriyet Otoyaşam Gazetesi’nin bu yıl Petrol Ofisi, Damat/Tween/ADV ve Pirelli’nin sponsorluğunda üçüncüsünü düzenlediği Türkiye’nin en beğenilen otomobilleri yarışması ’Otobil’de, finale kalan 51 otomobil Autodrom pistinde jüri tarafından test edildi. Geçen yıl 36 otomobil ile yapılan test sürüşünü bu yıl 51 araca çıkaran Otobil, rekor kırarak, Türkiye’nin en büyük test sürüşünün gerçekleşmesini sağladı.

JÜRİDE KİMLER VAR: Otobil’in jürisi Türkiye Ralli Şampiyonu Volkan Işık, Türkiye Pist Grup Maxi Şampiyonu Ethem Genim, Hürriyet OtoYaşam Yayın Koordinatörü Emre Özpeynirci, Auto Show Dergisi Test Editörü Murat Tosun, Otoyaşam yazarı, oyuncu ve yarışçı Ayşe Şule Bilgiç, yarışcı Ann Tahincioğlu, Hürriyet Gazetesi Reklam Pazarlama Koordinatörü Altuğ Acar ve Damat/Tween/ADV Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Orakçıoğlu’ndan oluştu.

150 BİN OY KULLANILDI: Hürriyet Otoyaşam Yayın Koordinatörü Emre Özpeynirci, "Bir ayda 10 bin kişinin 17 segmentte toplam 150 binin üzerinde oy kullanması, Otobil’in artık marka olduğunu gösteriyor. Geçen yıl yarışmayı kazanan bazı markalar Otobil ödülünü reklam ve pazarlama çalışmalarında kullandı. Otobil’de birinci olmak, artık Türkiye pazarında önemli bir ayrıcalık" dedi.

51 ARACI TEK TEK PUANLADIK: Türkiye Ralli Şampiyonu Volkan Işık ise, jüri olarak Autodrom pistinde 51 finalist otomobili tek tek deneyip puanladıklarını belirterek, "Otomobilleri değerlendirirken sadece yol tutuş veya performanslarına bakmıyoruz. Araçları yakın inceleyip, dış ve iç tasarımından malzeme kalitesine, iç mekan genişliğinden bagaj hacmine, sundukları konfordan fiyatlarına kadar birçok kriteri göz önünde bulunduruyoruz" diye konuştu. Otobil yarışmasında jüri tarafından verilen puanlar halk oylarını katsayı olarak etkileyecek. Ancak, birincilerin seçilmesinde, halk oylamasının ağırlığı olması nedeniyle jürinin puanlaması nihai belirleyici olmayacak.

17 OCAK’A KADAR SÜRECEK: Otobil’de 6 Aralık’ta başlayan ikinci tur oylama 17 Ocak 2007’ye kadar devam ediyor. Halk oylarıyla belirlenecek olan 17 birinci, 1 Şubat’ta ödüllerini alacak. Otobil’de final heyecanına ortak olmak isteyenler için aday otomobiller her hafta Otoyaşam Gazetesi’nde tanıtılacak. Tanıtımlar ayrıca, Doğan Online (DOL) bünyesindeki www.hurriyet.com.tr, www.arabam.com, www.e-kolay.com ve www.cnnturk.com.tr sitelerinde de yapılacak. Oylamaya katılanlar yapılacak çekilişle ödül kazanma fırsatı yakalayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!