Yeni XC60'ın ilk görüntüleri!

Güncelleme Tarihi:

Yeni XC60ın ilk görüntüleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2016 15:55

Volvo'nun bolca kamuflaj altına aldığı XC60, ilk kez yolda görüntülendi.

Haberin Devamı

Araçta ilk dikkat çeken detaylar daha açıkta olan far grubunda. Thor'un Çekici'ni andıran LED ön farlar şimdiden görünür durumdayken, aracın arka bölümü geleneksel dikey farların yeni XC60'da da bulunduğuna işaret ediyor.

Yeni XC60ın ilk görüntüleri

Bu casus fotoğraflara bakılarak yeni neslin şimdiki modelden daha büyük olup olmadığı anlaşılamıyor, ancak XC90'ın selefinden daha uzun ve geniş olduğu düşünüldüğünde XC60'ın da boyutunun büyüyeceğini tahmin edebiliyoruz. İlk defa piyasaya sürülecek XC40'ın yolda olduğu düşünülürse, iki model arasında yeterince boyut farkı olması adına Geely'nin sahibi olduğu markanın XC60'ı daha büyük yapması mantıklı görünüyor.

Haberin Devamı

Yeni XC60ın ilk görüntüleri

Bunlara ek olarak, kristal küremizi kullanarak geleceğe yönelik yorumlarımızı paylaşmaya karar verdik. Volvo'nun XC60'ın ikinci jenerasyonunu tanıtması bundan yaklaşık 1.5 yıl sonra, 2017'nin ikinci yarısında tanıtması ve 2018 model yılında satışa sunmasını bekliyoruz. Aracın gerçek hâlinin XC90'ın boyut olarak küçültülmesinden ibaret olan dijital tasarım çalışmamıza benzeyip benzemeyeceği henüz bilinmiyor.

Yeni XC60ın ilk görüntüleri

Her iki SUV modelinin de aynı SPA platformunu paylaştığı düşünüldüğünde tasarım XC60'ın abisi XC90'dan alacağı tek şey olmayacaktır. Bu da demek oluyor ki yeni yüksek sürüş yüksekliğine sahip Volvo da üst modeliyle aynı motor seçeneklerine sahip olacak ve prize takılan hibrit bir model sunacak.

Polestar her zaman yaptığını yaparak daha güçlü bir versiyon ortaya çıkaracaktır, ancak bu olana kadar dört silindirli bir motorla yetinmeniz gerekiyor. Yakın zamanda Volvo, gelecekte daha büyük motorlar olmayacağını açıklamıştı. Tam tersine, İsveçli ekip motor hacmini küçültme çalışmaları yapıyor ve elektrik desteği alacak daha küçük ve kompakt modellerde kullanmak üzere üç silindirli bir benzinli motor üzerinde çalışıyor.

Yeni XC60ın ilk görüntüleri
'tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!