Loeb, Peuogeot ile İpek Yolu Rallisi'ne katıldı

Güncelleme Tarihi:

Loeb, Peuogeot ile İpek Yolu Rallisine katıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2016 11:30

Ünlü Dakar Rallisi'nden önce önemli bir cross-country yarışı olan İpek Yolu Rallisi'nde Peuget ve MINI kapışması gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

9 Temmuz'da Rusya'nın başkenti Moskova'da başlayan ve Kazakistan'dan geçerek 15 gün sonra Çin'de bitecek olan mücadelede 100 otomobil ve 24 kamyon mücadele veriyor. Peugeot'nun Dakar'da yarışacak dört sürücüsünden üçü, Dakar öncesi prova niteliğindeki bu zorlu yarışta boy gösteriyor.

Ralli efsanesi Sebastien Loeb, co-pilotu Daniel Elena ile burada ilk yarışına çıktı. 2015 Fas Rallisi ve 2016 Dakar Rallisi'nden sonra üçüncü cross-country yarışına çıkacak olan Loeb için bu, önemli tecrübeler kazanmak için büyük bir fırsat.

Geçtiğimiz yıl burada kazanan ve aynı zamanda son Dakar galibi olan Stephane Peterhansel ve Cyril Despres, Peugeot'nun kadrosunu tamamlayan isimler oldu.

Fransız takımın dördüncü pilotu Carlos Sainz, Baja Aragon'da bir başka yarışta yer aldığı için İpek Yolu Rallisi'nde yarışmıyor.

Haberin Devamı

Peugeot Sport direktörü Bruno Famin, şunları söyledi:

"Rusya ve Kazakistan'daki etaplarda tecrübemiz yok ancak yarışın Çin'deki kısmı geçen sene yarıştığımız yerlerle aynı olacak."

"Bu yıl işler biraz daha karışabilir, pilotlar hem sportif anlamda, hem de mental açıdan zorlanacaklar."

MINI X-Raid'e yeni ekip

Toyota'nın İpek Yolu Rallisi'nde yer almamasıyla Peugeot'nun tek rakibi olan MINI, iki yeni pilotla bu yarışta mücadele verecek.

Nasser Al-Attiyah ve Nani Roma'nın Toyota geçmesiyle birlikte, MINI'ye iki eski Toyota pilotu Yazeed Al-Rajhi ve Vladimir Vasilyev getirildi.

Loeb, Peuogeot ile İpek Yolu Rallisine katıldı
 Tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!