Hyundai Türkiye’de kapasitesini 345 bin adede çıkarıyor

Güncelleme Tarihi:

Hyundai Türkiye’de kapasitesini 345 bin adede çıkarıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2015 09:42

1 yılda kapasitesini 100 binden 215 bine çıkaran Hyundai Assan, ürettiği modellere talep patlaması yaşayınca yeniden kapasite artışı için düğmeye bastı. Bu yıl 245 bin adede kısa sürede de 345 bin adetlik kapasetiye çıkacak Hyundai Assan, Türkiye ‘300 binler kulübü’ne girecek.

Haberin Devamı

KORELİ Hyundai’nin Türkiye’deki yükselişi hızla devam ediyor. Türkiye’de 1.5 milyar liralık yatırımla kapasitesini 1 yılda 100 binden 215 bine çıkartan Hyundai, İzmit’te ürettiği i10 ve i20 modellerinin talebine yetişemeyince yeniden kapasite artışı için harekete geçti. Hyundai Assan, ilk etapta kapasitesini 245 bin adete çıkaracak. Hyundai Assan’ın hedefi iki yıl içinde 345 bin adetlik kapasiteye ulaşmak. Böylece Hyundai Assan, Tofaş, Oyak Renault, Ford Otosan’dan sonra kapasitesini 300 bin adedin üzerine çıkaran 4’üncü fabrika olacak.

2 AY BORÇLANDIK


Bu yıl 66’ıncısı düzenlenen Frankfurt Otomobil Fuarı’nda görüştüğümüz Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, 40’dan fazla ülkeye ihraç ettikleri i10 ve i20 modellerinin beklenin üzerinde ilgi gördüğünü söyledi. Siparişleri karşılayamadıklarını ifade eden Kibar, “Bu iki modelde hem iç pazarda hem de yurtdışında adeta yok satıyor. İki aylık siparişi yurtdışına veremedik. Toplamda 40 bin adet borçlandık. Bu yüzden ilk etapta kapasitemizi 245 bin adete çıkaracağız. Kapasite artışı bu yıl içinde tamamlanacak” şeklinde konuştu.

YENİ FABRİKA


Hyundai Assan İzmit tesislerinin kapasitesini 345 bin adete çıkarmak için Güney Kore ile görüşmelere başladıklarını söyleyen Kibar, 100 bin adetlik kapasite için onayı kısa sürede alacaklarını, ancak hayallerinin daha büyük olduğunu kaydetti. Güney Koreli yetkililere telaffuz ettikleri rakamların daha yüksek olduğunu ifade eden Kibar, şöyle konuştu: “Mevcut fabrika dışında yeni bir fabrika için de görüşmeler yapıyoruz. Bu fabrikada üreteceğimiz aracın ne olması gerektiği konusunda tartışıyoruz. B SUV ya da C sedan araç üretimi için görüşüyoruz. Kısa zamanda sonuçlanmasını bekliyoruz. Hyundai Grubu’nun başkanının bu hafta içinde Türkiye’ye yapağı ziyarette de yeni yatırım gündeme gelecek.”

Haberin Devamı

40 ÜLKEYE İHRAÇ EDİYOR

İZMİT’te üretilen her 100 otomobilden 88’i dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor. Hyundai Assan, yılın ilk 6 ayında 3 vardiyada 113 bin adet otomobil üretip, 100 binini ihraç etti. 2014’te 32 olan ihracat pazarı, 2015’te yeni pazarların eklenmesiyle 40’ın üstüne çıktı. Hyundai Assan, son olarak ihracat pazarlarına Yeni Zelanda’yı da ekledi.

Haberin Devamı

YENİ İZMİTLİ FRANKFURT’TA

Hyundai Türkiye’de kapasitesini 345 bin adede çıkarıyor

HYUNDAI, Frankfurt’ta i20 modelinin Active versiyonunu sergiledi. Kasımda İzmit Hyundai Assan tesislerinde seri üretimine başlanacak i20 Active, ağırlıklı olarak ihraç edilecek. Modelin Türkiye ise 2016 ilk çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor. Sportif 3 kapılı i20 coupe ve beş kapılı i20’den oluşan model gamına konumlanacak yeni crossover standart i20’ye göre 20 mm daha yüksek olacak. Plastik gövde kaplaması, gümüş tavan rayları ve ön-arka tampondaki difüzörlü görünümüyle kardeşlerinden ayrılan i20 Active, 2016 yılının ilk aylarında Avrupa’da satışa çıkacak. i20 Active, tekerleklerindeki ve tamponlarındaki siyah kaplamalarla off-road aracı izlenimi veriyor.

Haberin Devamı

MEGANE BURSA’YA VEDA ETTİ

Uzun yıllardır Oyak Renault tesisinde üretilen Megane Hatchback modeli, Bursa’ya veda etti. Baştan ayağıya yenilenen otomobil artık dünyada sadece İspanya’nın Valencia fabrikasında üretilecek. Renault’nun aldığı bu karar büyük sürpriz olurken, Bursa yeni dönemde Clio’ya gelen yoğun talebi karşılayacak. Oyak Renault yılda 40 bin adet adet Megane üretiyordu. Şirket Avrupa’dan Clio’ya gelen yüksek talep nedeniyle araç yetiştirmekte zorlanıyordu.

6 ŞANSLI TÜRK KULLANACAK

Ferrari’nin cabrio modeli 488 Spider, Frankfurt Otomobil Fuarı’nın gözdesi oldu. 14 saniyede açılıp kapanabilen metal tavan sahip otomobilde, 670 beygir güç üreten V8 motor yer alıyor. Ferrari 488 Spider, 0’dan 100 km/s hıza sadece 3 saniyede ulaşıyor. Ferrari 488 önümüzdeki yılın yaz aylında ülkemizde satışa çıkacak. 580 bin eurodan başlayan fiyatlarla satılacak araçtan Türkiye’ye 6 adetlik kota ayrıldı. Bir başka deyişle 6 şanlı Türk, 488 Spider’a binebilecek.

Haberin Devamı

DÜNYANIN N HIZLI SUV’U

Süper lüks otomobil denilince akla gelen ilk markalardan biri olan Bentley de SUV modasına uydu. Bentayga ismindeki araç, 2016 yılında ithal edilecek. Bentayga 600 beygir güç ve 900 Nm tork üreten W12 motoruyla dünyanın en güçlü 4x4 unvanını aldı. Araç 4 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaşabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!