Alfa Romeo'dan BMW 5 Serisine rakip

Güncelleme Tarihi:

Alfa Romeodan BMW 5 Serisine rakip
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2016 15:46

2018 yılında piyasaya sürülecek araçta V6 dizel motor kullanılacak. Ayrıca İtalyan marka, hibrit ve yarı otonom sürüş teknolojisi üzerinde çalıştığını da belirtti.

Haberin Devamı

Motor seçimini V6 dizelden yana kullanan İtalyan marka, hibritleştirme ve yarı otonom sürüş teknolojisini de planları arasına koymuş.

Alfa Romeo'nun üretim akını markanın önümüzdeki yıl ilk SUV modelini çıkarmasıyla devam edecek. Ancak İtalyan marka bir yandan da BMW 5 Serisi, Mercedes-Benz E-Sınıfı ve Audi A6'ya rakip olacak güçlü bir araç üzerinde de çalışıyor. FCA'nın teknoloji yetkilisi Harald Wester, Alfa'nın yatırımcılara "sürekli bir satılabilir ve yeni global ürün akışı" borçlu olduğunu söylüyor. Bu da yüksek ihtimalle "SUV ve büyük araçlar gibi hızlı ve satılabilir araçlar." ile olacak.

Yeni araç muhtemelen geçenlerde tanıtılan Giulia sedan ile aynı platformda üretilecek ve pazara 2018 yılının sonlarında girecek. Hâl böyle olunca her iki sedan da başlangıç seçeneği olarak 2.2 litre dizel ve 2.0 litre benzinli motor sunacak. Wester'a göre benzinli motor modifikasyona oldukça elverişli, yani 250 beygir gücün üstüne rahatça çıkarılabilecek.

Haberin Devamı

Alfa Romeodan BMW 5 Serisine rakip

Giulia QV'nin 2.9 litrelik çift turbolu motoru da ilerleyen zamanlarda serinin en üst modeli sedanın kaputunda yer alacak. Ayrıca şirketin ilk V6 dizel ünitesi de lüks sedan ile birlikte tanıtılacak, motor yüksek ihtimalle Maserati V6 dizelin modifiye edilmiş versiyonu olacak.

Yeni sedan araç aynı zamanda Alfa Romeo'ya elektrik teknolojilerinin gelişinin de habercisi. Bu söylenti üreticinin Avrupa patronu Fabrizio Curci tarafından onaylandı. AutoExpress'e konuşan Curci "aracın üretim platformu her türlü elektrikleme işlemini destekleyecek şekilde tasarlandı. Prize takılan hibritlerden tamamen elektrikli araçlara kadar her şeyi destekleyebilir" dedi. Ayrıca platform mimarisi 4 çeker ve yarı otonom sürüş teknolojilerine de uygun.

Not: Fotoğraflar dijital tasarımcı Theophilus Chin'in çizimleridir.

Kaynak: AutoExpress

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!