Türkiye'nin Potansiyeli, Volvo Car Turkey Genel Müdürü'nü Heyecanlandırdı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin Potansiyeli, Volvo Car Turkey Genel Müdürünü Heyecanlandırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2015 10:31

Volvo Car Turkey, Yeni Volvo XC90’ın ve yeni T3 motorun test sürüşünü Çeşme Alaçatı’da gerçekleştirirken, test sürüşü sonrasında gerçekleştirilen toplantıda Volvo Car Turkey Yeni Genel Müdürü Frank Versaevel de basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Haberin Devamı

Lansman kapsamında kendi sınıfına özel yeni teknolojiler içeren ve yeni Ölçeklenebilir Ürün Mimarisi (SPA) teknolojisini kullanan Yeni Volvo XC90 ile 152 hp gücünde ve 250 Nm torka sahip yeni T3 motor test edildi.

Volvo Car Çek Cumhuriyeti’nde Genel Müdür olarak 5 yıl görev yaptıktan sonra Türkiye’ye atanan Volvo Car Turkey Yeni Genel Müdürü Frank Versaevel ise test sürüşü sonrasındaki toplantıda yeni görevi ve hedefleri hakkında konuştu.

'YÜKSEK ADETLERİN KONUŞULDUĞU BİR PAZAR...'

Versaevel, “Türkiye, sahip olduğu potansiyelle her zaman beni heyecanlandıran bir ülke oldu. Çek Cumhuriyeti gibi daha düşük adetlerin satıldığı ve hedeflendiği bir pazardan, çok daha yüksek adetlerin konuşulduğu bir pazara gelmek benim için heyecan ve mutluluk verici.” dedi.

Haberin Devamı

Volvo Car Turkey’in önümüzdeki yıllarda da yeni model heyecanı yaşayacağından bahseden Frank Versaevel, “Yeni XC90, 3 yıllık bir çalışmanın ve 11 milyar dolarlık bir yatırım programının parçası oldu. Birçok yönden Volvo tarihinde yeni bir dönemin başlangıcını oluşturuyor. Aynı zamanda Türkiye’nin gerçek bir sedan pazarı olduğunu biliyorum ve gelecek sene çok önemli bir bir sedan modelimiz olan S90 gelecek. Bugün tanıştığınız Yeni XC90 ve önümüzdeki yıl içinde gelecek Yeni S90’la beraber, Türkiye’de heyecanlı günler yaşayacağız.” dedi.

Volvo Cars’ın 2020 Vizyonu’na da değinen Genel Müdür, “Güvenlik konusunda geliştirdiği 2020 Vizyonu’na adım adım yaklaşan Volvo Cars, '2020 yılında yeni bir Volvo otomobilin içerisinde hiç kimse hayatını kaybetmeyecek ya da ciddi şekilde yaralanmayacak’ sloganını hayata geçirmek için ciddi adımlar atıyor ve AR-GE çalışmalarına global ölçekte devam ediyor. XC90 ve diğer yeni modellerimizle 2020 Vizyonu’na doğru, hızla yol alacağız” diye konuştu.

25 yıldır Volvo bünyesinde görev yapan Frank Versaevel, babasının da Volvo’da görev yapması nedeniyle doğduğundan bu yana Volvo’yla iç içe olduğunu da anlatırken. “Volvo’nun içinde doğdum, Volvo’nun içinde büyüdüm ve hala Volvo’nun içindeyim” diyen Versaevel, kariyerini ise “25 yıl önce Volvo bünyesinde Belçika Gent’teki fabrikada Üretim, Planlama, Dağıtım ve Lojistikten sorumlu olarak çalışmaya başladım. 7 yıl boyunca farklı lojistik pozisyonlarında görev aldıktan sonra, Brüksel’deki Avrupa Satış ve Pazarlama Organizasyonu içerisinde çalıştım. Brüksel’de 3 yıl çalışıp, daha sonra 5 yıllığına Amerika’ya gittim. 2001 yılında Volvo Cars Kuzey Amerika Satış Planlama ve Lojistik takımını yönetmeye başladım. 2006 yılında Göteborg (İsveç)’da, İş ve Hacim Optimizasyon takımının başına geçtim. Daha fazla pazarın içinde, yetkili satıcılar ve müşterilerle iç içe olmak istedim. Bunun için Volvo Car Çek Cumhuriyeti’nde Genel Müdürlük görevini kabul ettim. Ve 5 yıl sonra şimdi Türkiye’deyim” sözleriyle özetledi.

Haberin Devamı

Alışılmış üst düzey yönetici tavırlarının dışında çok daha samimi ve sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Frank Versvael, daha önce bir ilki gerçekleştirerek Çek Cumhuriyeti'nden ayrılırken yerine o ülkenin vatandaşı bir genel müdür bıraktığını, bu sektörde sık görülmeyen durumu gelecekten Türkiye'de de tekrarlamak istediğini ifade ederken, ekibinden bir ismin gelecekte kendi ülkesinde genel müdürlük koltuğuna kendisinin yerine geçmesini arzuladığını ifade etti.

Henüz sadece iki haftadır görevde olan Versvael, henüz Türkiye'deki pazarı anlamak ve ekibini tanımak için toplantılarını sürdürdüğünü ifade ettiği konuşmasında çizdiği profil ile hem gazetecilerin sevgi ve saygılarını kazandı, hem de Volvo markasının Türkiye'de yeniden dirilişinde ve dev rakiplerine karşı söz sahibi bir aktör olmasında büyük rol oynayan ekibiyle birlikte markasının geleceğinin ülkemizde de emin ellerde olduğu izlenimini pekiştirdi.

Türkiyenin Potansiyeli, Volvo Car Turkey Genel Müdürünü Heyecanlandırdı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!