Oto vergisinde süre uzadı

Güncelleme Tarihi:

Oto vergisinde süre uzadı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 20, 2004 10:25

Motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksidini ödeme dönemi, 5 Şubat 2004 mesai saati bitiminde sona erecek.

Haberin Devamı

Gelirler Genel Müdür Vekili Osman Arıoğlu, yaptığı açıklamada, motorlu taşıtlar vergisi ödeme süresinin normalde 31 Ocak tarihinde sona ereceğine dikkat çekerek, ancak bugünün resmi tatile denk gelmesi nedeniyle ödeme süresinin uzadığını belirtti.

Arıoğlu, ''31 Ocak, Cumartesi günü ve hafta sonu. Ayrıca aynı gün bayram tatili de başlıyor. Takip eden 4 gün de yine kurban bayramı tatili içinde kalıyor. Bu nedenle motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksidini ödeme süresi, 5 Şubat Perşembe günü mesai saati bitimine uzuyor'' dedi.
   Â
BANKALAR DA DEVREDE
 
Arıoğlu, motorlu taşıtlar vergisi tahsilatını yapmakta olan bankalar ile özel finans kurumlarının bu yıl program değişikliği nedeniyle tahsilata geç başladıklarına da işaret ederek, bu durumun vergi dairelerinde yoğunluğa yolaçtığını vurguladı.

Haberin Devamı

Halen 11 banka ile 2 özel finans kuruluşunun motorlu taşıtlar vergisi tahsilatına başladığını kaydeden Gelirler Genel Müdür Vekili, bu kuruluşları Akbank, Turkısh Bank, Finansbank, Anadolubank, Garanti, Vakıflar, Ziraat, Halk, Yapı Kredi, Ekonomi ve İş Bankası olarak sıraladı. Arıoğlu, vergi tahsilatı yapan özel finans kurumlarının da Albaraka Türk ve Family Finans olduğunu söyledi.

Arıoğlu, Oyakbank ve Alternatifbank'ın bugün, Tekfenbank ve Tekstilbank'ın yarın, Denizbank'ın da 23 Ocak'tan itibaren motorlu taşıtlar vergisini tahsil etmeye başlayacaklarını da bildirdi.
   Â
"BOÅžUNA VERGÄ° DAÄ°RESÄ°NE GÄ°TMEYÄ°N"

Gelirler Genel Müdür Vekili ArıoÄŸlu, ek motorlu taşıtlar vergisini geçen yıl ödeyen ve bu yılki motorlu taşıtlar vergisinden mahsup edecek vatandaÅŸların da, boÅŸuna vergi dairelerine gitmemesini istedi.Â
Â
Gelirler Genel Müdürlüğü'nün internet sitesine (www.gelirler.gov.tr) yükledikleri bir program ile bu konuda vatandaşa yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydeden Arıoğlu, şöyle devam etti:

''Diyelim vatandaşımız arabasını deÄŸiÅŸtirmemiÅŸ ve geçen yıl ek vergisini ödemiÅŸ. Bu vatandaşımızın vergi dairesine gitmesine hiç gerek yok. Ä°nternet vergi dairemizde aracının yaşı ve silindir hacmine göre bu yıl ödeyeceÄŸi vergiyi öğreniyor. Yine arabasının tescil tarihi, numarası ve vergi numarasını girdiÄŸinde mahsuplaÅŸma sonrası bu yılki Ocak ve Temmuz aylarındaki vergi durumunu görebiliyor.Â
 Â
Diyelim, kendi kayıtlarında Ocak'ta normal vergi borcu gözüküyor. Ancak geçen yıl ek vergisini ödemiş. Bu vatandaşımızın da bu ay içinde vergi dairesine gitmesine gerek yok. Şubat'ta, Mart'ta da gidip düzeltme yaptırabilir. Bu şekilde hem kendisi bu ay zaten yoğun olan motorlu taşıtlar vergi dairesinde sıkıntı çekmez, hem de vergi dairelerindeki yoğunluğu biraz daha arttırmaz.
  Â
Ayrıca bu vatandaşlarımız, isterse vergi tahsilatına yetkili bankalara bir dilekçe vererek, vergi dairesine iletilecek bu dilekçeyle durumlarının düzeltilmesini talep edebilir.'

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!