Oto perakendesine 480 milyon lira yatırdı 1339 kişiye iş yarattı

Güncelleme Tarihi:

Oto perakendesine 480 milyon lira yatırdı 1339 kişiye iş yarattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2012 00:00

Doğuş Otomotiv ve Doğuş Oto Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, oto perakendesine 6 yılda 480 milyon lira yatırdıklarını belirterek, “Neredeyse bir otomobil fabrikası kadar istihdam yarattık. Çalışan sayımız 1339’u buldu” dedi.

Haberin Devamı

DOĞUŞ Otomotiv ve Doğuş Oto Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, 6 yılda gerçekleştirdikleri 480 milyon liralık yatırımla, neredeyse bir otomobil üretim üssü kadar istihdam sağladıklarını söyledi. Doğuş Otomotiv’in, perakende sektörüne yaptığı yatırımla bugüne kadar 1339 kişiye istihdam yarattığını kaydeden Acar, “80 milyon liralık yatırımla Doğuş Oto Bursa’yı açtık. Sadece bu showroom’da 254 kişi istihdam ediyoruz. İstanbul Kartal’da da bir showroom projesine başladık. Daha önce başladığımız Ankara projesinde de sona yaklaştık. Bugüne kadar yaptığımız yatırımlarla fabrika da kurabilirdik. Hatta biz bu yatırımlardan daha düşük bütçelerle iki tane treyler fabrikası kurduk. Sakarya’da kurduğumuz fabrikanın bedeli 35 milyon Euro. Bursa’daki showroom’da 254 kişi istihdam ederken, treyler fabrikasında 50 kişi çalışıyor. İstihdam ve yatırım konusunda buraya fabrikadan daha çok yatırım yapıldı” dedi.

Haberin Devamı

200 bin araca bakacak
Doğuş Oto’nun, distribütörlüğünü yürüttüğü markaların toplam satışlarından yüzde 30 pay aldığını belirten Doğuş Oto Genel Müdürü Zafer Başar ise, şu bilgileri verdi: “Geçen yıl 178 bin araç tamir ettik, bu yıl bu rakamı 200 bin araca taşımayı hedefliyoruz. Büyüme tempomuz özellikle satış sonrası hizmetlerde artıyor. 6 yıl önce bütün Doğuş Oto’nun yapmış olduğu bütün satış sonrası hizmetlerin cirosu 50 milyon Euro iken bu yıl sadece Maslak bölgesindeki merkezimiz bu rakama ulaştı. Doğuş Oto’nun Türkiye genelinde 6 iş yeri bulunuyor. Bunlardan 3 tanesi İstanbul’da, 2 tanesi Bursa’da 1 tanesi Bursa’da. Doğuş Oto yalnızca büyük şehirlerde büyüyecek ve yalnızca bayrak mağazalar açacak. Kartal’da da bir arazi aldık orada da inşaata başlayacağız.”

Ankara’daki arazi
Ankara’daki arazilerinin çok değerli bir bölgede olduğunu bu nedenle bir inşaat firması ile kat karşılığı anlaşma yaptıklarını belirten Aclan Acar, şunları söyledi: “Araziyi biz verdik biz kendi showroomumuzu alacağız onlar da iş merkezini alacak. Bursa’daki arazimizin geriye kalan kısmını da, bir inşaat şirketi ile değerlendireceğiz.”

Haberin Devamı

Volkswagen sanki yarın yatırım yapacakmış gibi bir havaya girmeyelim

YERLİ oto konusunda Doğuş Otomotiv isminin gündemde olmasının kendisini üzdüğünü belirten Aclan Acar, şunları söyledi: “Neredeyse bizim Volkswagen (VW) ile ilişkilerimizi bozacak. 2005’ten bu yana bu konu bizim konumuz değil diyoruz. Biz üretici değiliz, otomobil üretmeyi bilmeyiz. VW Türkiye’ye yatırım yapmak isterse yapar. Bizden teknik bilgi istendiği zaman veriyoruz. Dünya devi bir firma ve nerede üretimin yapılabileceğine dair bilgileri alabilir. Dolayısıyla eğer varsa bir projeleri, o projeyi riske atacağız diye endişe ediyorum. Sanki yarın yatırım yapılacakmış gibi bir havaya giriliyor. Martta yatırımla ilgili bir rapor açıklanacağı söyleniyor. Öyle bir şey yok. Bizim irademizde olan bir şey değil. Yatırım haberleri yüzünden kamuoyunda da farklı beklentiler ortaya çıkıyor. Sanki bizim üretim yapma imkanımız var da yapmıyormuşuz gibi algılanıyor. Bizim 1 milyar dolar büyüklüğünde finansman yapan VDF şirketimiz var. 10 yıldır kimse VDF’nin ne yaptığını sormuyor” diye konuştu. Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu da, “Biz Doğuş Grubu olarak bu konuya milli mesele gözüyle bakıyoruz. Biz VW gibi bir markayı Türkiye’ye getirmeyi vatan borcu biliyoruz. O konuda desteğimiz sürekli var. Ancak nihai karar yatırım yapacak müesseseye aittir. Onlarla bizim bir ortaklığımız yok” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!