Osmanlı-Körfez birleşti en büyük 9. banka oldu

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı-Körfez birleşti en büyük 9. banka oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2001 01:47

Türkiye'nin en eski bankalarından Osmanlı Bankası, Körfez Bankası ile birleşmesini resmen tamamladı. Her iki bankanın da dün düzenlenen genel kurullarında birleşme kararı onaylandı ve ortaya 5.1 milyar dolarlık aktif değere sahip bir banka çıktı. Yeni banka Türkiye'nin en büyük 9. bankası oldu.

Osmanlı Bankası Maslak'taki Genel Merkez Binası'nda Olağanüstü Genel Kurul yaptı. Genel Kurul'da, Birleşik Türk Körfez Bankası A.Ş.'nin tüm hak, alacak, borç ve yükümlülükleriyle ve tüzel kişiliği sone ermek suretiyle devrine ilişkin hazırlanan devir sözleşmesi taslağı onaylandı. Ayrıca sözleşmenin BDDK'nın ve Banka Genel Kurulu onayına bağlı olarak düzenlenmesi ve imzalanması için Banka Yönetim kurulu'nun yetkilendirilmesi kararlaştırıldı. Genel Kurul ayrıca, yönetim kurulu tarafından belirlenecek bağımsız denetim kurulu tarafından tasdik edilen 30 Haziran 2001 devre esas bilançoyu onayladı.

Toplam aktifleri ile birleşme öncesi Türkiye'nin en büyük 10. bankası konumundaki Osmanlı Bankası ile aynı konuda 19. sıradaki Körfezbank birleşince yeni bankanın Türk bankacılık sistemindeki pazar payı yüzde 4.1'e yükseldi. Yeni bankanın şube sayısı 77, personel sayısı ise bin 848 kişi oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!