Ortadoğu’nun gözü İstanbul’daki sağlık turizmi fuarında

Güncelleme Tarihi:

Ortadoğu’nun gözü İstanbul’daki sağlık turizmi fuarında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2023 07:00

İstanbul’da düzenlenecek 1. Turabexpo Sağlık Turizmi Fuarı, Ortadoğu ülkelerinden büyük ilgi görüyor. 22-23 Şubat’ta gerçekleşecek fuara 22 Arap ülkesi ve Türki Cumhuriyetler’den yöneticiler katılacak. Türkiye’deki birçok hastane ve medikal firma temsilcilerinin yer alacağı fuarda önemli işbirlikleri ve anlaşmalara imza atılması bekleniyor.

Haberin Devamı

Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle, Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TÜRAP) tarafından organize edilen fuara, Arap ülkeleri ve Türki Cumhuriyetleri büyük ilgi gösteriyor. TÜRAP Yönetim Kurulu Başkanı Sabuhi Attar, “Türkiye, sağlık sektöründe öncü konumda. Arap ülkelerindeki zengin turistler para harcamak için İngiltere’ye, Almanya’ya ve ABD’ye gidiyor. Biz bu fuarla, Arapların ve Türki Cumhuriyetlerde yaşayanların sağlık hizmetlerinde Türkiye’yi tercih etmelerine öncülük edeceğiz” dedi.

ÜST SEGMENTİ HEDEFLEDİK

Zengin Arap turistlerin, Türkiye’deki sağlık sektörünü yeteri kadar tanımadığını belirten Attar, şöyle konuştu: “Arap ülkelerindeki zengin turistler para harcamak için İngiltere, Almanya ve ABD’ye gidiyor. Biz zengin Arapların, sağlık hizmeti alması için Türkiye’yi tercih etmelerine öncülük edeceğiz. Bu sektör büyük bir sektör. Türkiye’nin en büyük hastaneleri katılacak. Medikal firmalar var. Arap ülkelerinden Türkiye’ye çok ilgi var. Mide ameliyatı, saç ekimi, estetik gibi alanlarda çok büyük ilgi gösteriliyor. Çok önemli hocalarımız var. Çok büyük markalarımız var. Sağlık turizminde Türkiye’ye gelen Arap turistlerin harcaması geçen yıl yaklaşık 1 milyar dolardı. Kişi başı bin dolar civarında bir harcama söz konusu. Kişi başı harcamayı en az 2 bin dolara çıkarmamız lazım. 2023 yılında sağlık turizminin, 2 milyon turiste hizmet etmesini hedefliyoruz. Tüm bu fuar çalışmalarımız, bu hedefleri gerçekleştirmek için.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!