Ortadoğu’yu askıya aldı yönünü Viyana’ya çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Ortadoğu’yu askıya aldı yönünü Viyana’ya çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2011 00:00

Ortadoğu‘daki konut yatırım planlarını yaşanan sıkıntılar nedeniyle askıya alan Özyurtlar İnşaat, yönünü Avrupa’ya çevirdi. Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, bir Türk televizyonunun Avrupa’ya yayın yapan kanalına verdikleri reklam sayesinde Avusturya’dan teklif aldıklarını ve Viyana’da 20 milyon dolarlık yatırım görüşmelerinin olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea47d5f018fbb8f875c10c

GARDEN City projelerinin ardından ‘N’ markalı projeleriyle konut yatırımlarına devam eden Özyurtlar İnşaat, İstanbul’da Esenyurt’u merkez alarak yoluna devam ediyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde 20 bin konut üretme hedefi bulunan Özyurtlar İnşaat’ın, bu yıl yetiştireceği 3 bin konutluk 3 projesi bulunurken, firma yurtdışında da aktif olmayı planlıyor. İran İskan Bakanlığı’ndan yatırım yapması için davet alan ve Ortadoğu pazarıyla ilgilenen Özyurtlar İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, yaşanan sıkıntılar nedeniyle Ortadoğu pazarındaki yatırımlarını askıya aldıklarını açıkladı. İlk etapta Türkiye’deki projeleri bitireceklerini yurtdışında da yüzlerini Avrupa’ya çevirdiklerini söyleyen Tamer Özyurt, bir Türk televizyonunun Avrupa’ya yayın yapan kanalına verdikleri reklam sayesinde Avusturya’dan teklif aldıklarını ve Viyana’da Türklere yönelik konut yatırımı için görüşmelerinin sürdüğünü belirtti. Özyurtlar, burada 20 milyon dolarlık yatırıma hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Olaylar tedirginleştirdi

Özyurtlar’ın kendisine merkez olarak Esenyurt’u seçtiğini, ağırlıklı olarak Esenyurt’ta büyüyeceğini belirten Tamer Özyurt, önümüzdeki dönemde Özyurtlar İnşaat’ın İstanbul’un değişik lokasyonlarında, Ankara’da, Gaziantep’te ve yurtdışında da konut üretirken göreceğimizi söylüyor. İran İskan Bakanlığı’ndan yatırım yapmaları için davet aldıklarını hatırlatan Özyurt, şunları söyledi: “Şu anda görüşmelerimiz devam ediyor. Bunun dışında Ortadoğu ülkeleri hedeflerimiz arasındaydı. Ancak oradaki sıkıntılar nedeniyle bu planlarımızı şu an için askıya aldık. İran’a sıcaktık ama gelişen olaylar bizi tedirginleştirdi. Şu anda Avrupa piyasalarına bakıyoruz. Orada risk az ve yatırım daha karlı gözüküyor.”

Viyana’da Türklere proje

Avrupa ülkelerinden Avusturya’dan teklif aldıklarını ve görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Özyurt, şöyle konuştu: “Bir Türk televizyonunun Avrupa kanalında reklamlarımız son 6 ay öncesine kadar yayınlanıyordu. Avusturyalı bir inşaat geliştirme ve yatırım firması orada bizi görmüş ve takip etmiş. Ardından gelip burada inşaatlarımıza baktılar ve bizimle çalışmak istediklerini söylediler. Görüşmelerimiz devam ediyor. Viyana’da Türklerin yoğunluğu var ve oturdukları yerde konut almak istiyorlar. Türkiye’de şu anda ulaşılan kalite orada yok ve fiyatları da yüksek. Biz de bunun için tamamen Türklere yönelik konut projesi geliştiriyoruz.”

Haberin Devamı

20 milyon dolar yatırım

Viyana’da ilk etapta 20 milyon dolarlık yatırım planladıklarını dile getiren Özyurt, “Birden çok büyük yatırım yapmayı düşünmüyoruz. Parça parça ilerleyeceğiz. İlk yatırımın sonuçlarına bakıp devam edebiliriz” diye konuştu.

Esenyurt’ta 2 yılda 40 bin konut yapıldı

ESENYURT‘un hızlı geliştiğini vurgulayan Tamer Özyurt, bölge hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: “Silivri, Çerkezköy ve Hadımköy bölgelerine kayan sanayi de birleşince Esenyurt’un nüfusu 750 bine dayandı. Son iki yıldır bölgede inşa edilen konut sayısı 40 bini buldu. Geçen yıl 1000 TL’nin altında fiyatlar görebiliyorduk. Maliyetlerde yüzde 30 artış olunca metrekare fiyatları da minimum 1200 TL seviyesine çıktı. Şimdi, bu 1200’lü rakamlar 1400-1500 TL seviyesine çıkacak.”

Haberin Devamı

3 bin konuta 300 milyon lira yatıracak

GARDEN City I,II,III ile Ntowers, Ntepe, Nmerkez projelerini geliştirdiklerini hatırlatan Tamer Özyurt, şunları söyledi: “N markalı projelerimize yine Esenyurt’ta inşa edeceğimiz Nşehir ve Ncity ile devam ediyoruz. Ncity 1150, Nşehir 1500 konuttan oluşacak. Ayrıca Özyurtlar Residence ise 400 konuttan oluşacak. Toplam 3 bin dairelik 3 projeden Ncity ve Özyurtlar Residence’ye bu yıl başlayacağız. Nşehir projemizi de yetiştirmeye çalışıyoruz. Ncity’e 120 milyon lira, Nşehir’e 160 milyon lira, Özyurtlar Residence’ye de 20 milyon lira yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu hızla gidersek, herhangi bir kriz olmazsa önümüzdeki 5 yıl içinde 20 bin konut hedefimize ulaşmış oluruz.”

Haberin Devamı

Diğer inşaat dünyası haberleri:

Eroğlu, Merter’de ön talep topladı daire fiyatı 3.6 milyon lirayı gördü

EROĞLU Grubu’nun Merter’deki uzun zamandır beklenen karma projesinin Doğa Şehircilik ortaklığında inşaatı devam ederken, projede ön talep de toplanmaya başlandı. Platform Merter adını alan projede, rezidans, suit, teras evler, ofis, wellness & SPA bölümlerinin yanı sıra İstanbul’un yeni moda ve ticaret merkezi ‘Platform Fashion Park’ da yer alacak. Arsa bedeli dahil 224 milyon lira yatırımla hayata geçirilen Platform Merter’de ön taleplerin toplanmasına başlanırken, projenin lansmanının  eylül ayında yapılması planlanıyor. Platform Merter’deki rezidanslar Mayıs 2013’te, moda ve ticaret temalı Platform Fashion Park ise Eylül 2012’de kapılarını açacak.

Haberin Devamı

110 mağaza olacak

16 katlı rezidans bloğu, 17 katlı suites bloğu, 23 bin metrekare kiralanabilir alana sahip Fashion Park ve 3 bin metrekarelik ofis alanından oluşan proje, DB Mimarlık-Bünyamin Derman imzasını taşıyor. 3 kattan oluşan moda ve ticaret merkezi, 23 bin metrekare kiralanabilir alana sahip Platform Merter Fashion Park, tekstil markalarının dünyaya açılacak vitrini olarak tasarlanıyor. Platform Fashion Park’ta 110 mağaza yer alıyor. Suit bölümünde ise sakinlere 5 yıldızlı otel hizmeti verilmesi hedefleniyor.

3.6 milyon liraya çıkıyor

Rezidans bloğunda ise stüdyodan 5+1 penthouse’lara kadar farklı daire seçenekleri bulunuyor. Dairelerin fiyatları, 1+1’ler için 371 bin liradan başlarken, 4 ve 5+1 daire tipi de 2.2 milyon lirayı görüyor. Penthouse dairelerin fiyatı ise 3 milyon 640 bin liraya çıkıyor. Platform Merter Rezidans’ta yer alan tüm dairelerin kat bahçeleri bulunuyor.

E-5’in üzerinde

Merter’in simgesi olması beklenen proje, E-5 üzerindeki merkezi konumuyla geleceğin iş ticaret ve yaşam merkezi olarak kurgulandı. Proje, Atatürk Havalimanı ile metro, metrobüs gibi toplu taşıma araçlarına da yakınlığıyla biliniyor.

Torunlar, Maltepe’de arazi satın aldı

TORUNLAR GYO yeni yatırımlarla portföyünü genişletmeye hazırlanıyor. Arsa yatırımlarına hız veren Torunlar GYO son olarak Ali Sami Yen projesinde de ortak olduğu Kapıcıoğlu İnşaat ve Renk-Yol Yapı İnşaat ile birlikte proje geliştirmek üzere İstanbul Maltepe’de 14 bin 163 metrekarelik bir arsa satın aldı. Maltepe’de 251 adada 14 bağımsız alandan oluşan ve değerleme şirketince 24 milyon 344 bin 185 dolar değer biçilen arsa, 20 milyon dolarlık bedelle üçlü ortaklığın oldu. Torunlar GYO’nun yüzde 50 ile hakim hissedar olduğu arazide Kapıcıoğlu İnşaat ve Renk - Yol Yapı İnşaat’ın yüzde 25’er hisseleri bulunuyor.

Ağaoğlu: Maslak’ta talep çok, proje az

AĞAOĞLU Şirketler Grubu, Maslak’ta 26 bin 200 metrekarelik alanda gerçekleştireceği ve 786 adet daireden oluşan My Home Maslak’ın satışı için bir hafta süreyle ön talep kabul etmeye başladı. Toplam 3 kulede 786 daireden oluşan My Home Maslak, 30 ay sonra teslim edilecek. Projede farklı tipte daire seçenekleri sunuluyor. Daire fiyatları, stüdyo dairelerde 202 bin TL, 2+1 dairelerde 478 bin TL, 3+1 dairelerde ise 552 bin TL’den başlıyor. Ağaoğlu, My Home Maslak’ta iki farklı ödeme planı sunuyor. Birinci ödeme planı, en az yüzde 25’i peşin ve kalan yüzde 75’i banka kredisiyle 10 yıla kadar vadeli ödeme olurken, Ağaoğlu’nun kendi kaynakları ile sağladığı kredinin ödeme planına göre ise yüzde 50 peşin sıfır faizle 24 aya kadar vade olanağı sunuluyor. Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Maslak bölgesinde nitelikli konuta yüksek bir talep var ancak bunu karşılayacak yeterli proje yok. My Home Maslak bölgedeki projelerimizin ilki olması nedeniyle önemli bir yatırım fırsatı sunuyor. Çok kısa bir sürede satışının tamamlanacağına inanıyorum” dedi.

Ataşehir Deluxia’da yüzde 1 peşinat kampanyası başladı

TEKNİK Yapı, Ataşehir Deluxia projesinin son etabını oluşturan teraslı stüdyo ve teraslı 1+1 tipindeki 45 adet daireyi özel bir kampanya ile satışa çıkardı. Yüzde 1 peşinat fırsatı ile satışa çıkan dairelerde 120 ay vade seçeneği de sunuluyor. Deluxia projesindeki son etaptan daire almak isteyenler, 1751 liradan başlayan yüzde 1’lik peşinatı ödeyecek. Daire fiyatının zorunlu peşinatının geriye kalan yüzde 24’lük kısmı ise Teknik Yapı’nın öz kaynaklarından finanse edilerek bir yıllık süreye yayılacak. Yüzde 24’lük bakiye peşinata, Teknik Yapı tarafından Ocak 2012 ve Temmuz 2012 tarihlerinde iki ara ödeme sağlanacak. Projenin son teslim tarihinin Temmuz 2012 olduğunu belirten Teknik Yapı Holding Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, Ataşehir Deluxia’da ilk kez yüzde 1 peşinat uygulaması yaptıklarını belirterek, “Bulunduğu lokasyon itibariyle yüksek prim potansiyeli taşıyan daireler her yönüyle iyi bir yatırım aracı olarak ön plana çıkıyor” dedi. Projede fiyatlar Deluxia Palace’da 175 bin 100 liradan, Deluxia Suites’te ise 193 bin 500 liradan başlıyor.

ATO, üyelerini MAPIC’e götürecek

ALKAŞ Perakende Hizmetleri’nin Türkiye temsilciliğini yaptığı, dünyanın en büyük uluslararası gayrimenkul ve perakende fuarı MAPIC, bu yıl 16-18 Kasım 2011 tarihleri arasında Fransa’da  gerçekleşiyor. MAPIC, 67 ülkeden 7 bin 400 katılımcı, 2 bin 197 perakendeci ve 750 yatırımcıyı bir araya getiriyor. MAPIC fuarına Zorlu, Renaissance, Eroğlu, Koton, Fiba Group, Teknosa, Mavi, Electro World, Penti, LCW gibi markalar katılırken, Ankara Ticaret Odası(ATO) ise üyesi olan şirketleri rekabetçi ve yenilikçi kılmak adına MAPIC fuarına götürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!