Sağlamlar Demir ve Devrek Entegre konkordato istedi

Güncelleme Tarihi:

Sağlamlar Demir ve Devrek Entegre konkordato istedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2018 13:10

Orman ürünleri ve inşaat demiri alanında faaliyet gösteren iki önemli firma konkordato istedi. Sağlamlar Orman Ürünleri İnşaat ve Devrek Entegre Ağaç için yapılan başvurularda mahkeme tedbir kararları verdi.

Haberin Devamı

ANKARA Sincan'da bulunan Sağlamlar Orman Ürünleri ve İnşaat Taahhüt Ticaret İthalat İhracat AŞ ve Devrek Entegre Ağaç Sanayi Tic. AŞ (DASAŞ), geçtiğimiz günlerde mahkemelere başvurarak konkordato talep etti. Her iki şirket için de tedbir kararları verildi.


Sağlamlar Demir ve Devrek Entegre konkordato istedi

2 BİN 700 İŞÇİ KURDU
Sağlamlar Orman Ürünleri'nin temeli 1978'de Ankara'da atıldı. Şirketin ağırlıklı faaliyet alanı inşaat demiri....

Devrek Entegre AŞ'nin temeli ise 1970 yılında Zonguldak'ın Devrek ilçesinde atıldı. 2 bin 700 işçi ve şahıs sermayesi ile 200 dönümlük arazi üzerine kurulan DASAŞ fabrikası, 11 Temmuz'da Devrek Mermer Sanayi (Devmer) tarafından 18 milyon TL bedelle satın alınmıştı.

Haberin Devamı

Fabrika, Derya Şirketler Grubu tarafından, 2005 yılında iflas eden Devrektaş Yonga Levha'dan icraya düştükten sonra 8 milyon TL ile satın alırken kısa bir süre sonra ise Taha Madencilik İnşaat ve Turizm Şirketi sahibi işadamı İslam Günay’a sattı. Günay da fabrikayı 2016 yılında, Murat Sema ile Tera Yatırım Menkul Değerler AŞ ortaklarından Süleyman Yıldırım’a devretti.

Bu süreden sonra ekonomik darboğaz ve yönetim krizi ile birlikte makinelerin hacize uğraması sonucu fabrika tekrar satışa çıkarıldı. 11 Temmuz'da Devrek'in önemli sanayi kuruluşlarından Devmer, fabrikayı 18 milyon karşılığında bünyesine katarken mevcut mermer fabrikasını bu alana taşıyacağını duyurmuştu.

İSİM BENZERLİĞİ SÖZ KONUSU

Öte yandan Edremit'te faaliyet gösteren Sağlamlar Orman Tarım Ürünleri Ticaret ve Sanayi AŞ adına yapılan yazılı açıklamada ise, kendi firmaları ile Ankara'daki Sağlamlar AŞ ile karıştırıldığı belirtilerek, Bilecik'te de üretim tesislerinin bulunduğu kaydedildi. Açıklamanın devamında "Edremit'te Yapı Market olarak satış faaliyetlerine ve buna ek olarak lojistik faaliyetlerine devam eden, enerji yatırımlarını sürdüren firmamız  1960 yılında kuruldu, Sağlamlar Orman Tarım Ürünleri Ticaret ve Sanayi A.Ş. olarak,  sektörümüzde yer alan ve Ankara merkezli olan Sağlamlar Orman Ürünleri ve İnşaat Taahhüt Ticaret İthalat İhracat A.Ş. ile 'isim benzerliği dışında' herhangi bir bağlantımız söz konusu değil" denildi

 

BAKMADAN GEÇME!