ORGE hisseleri İMKB’de işlem görmeye başladı

Güncelleme Tarihi:

ORGE hisseleri İMKB’de işlem görmeye başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2012 13:10

Hisselerinin yüzde 30’unu halka arz eden ORGE Enerji Elektrik Taahhüt A.Ş’nin, hisse senetleri bugün İMKB’de 3.56 TL baz fiyatla işlem görmeye başladı.

Haberin Devamı

 

Elektrik taahhüt sektöründe 14 yıldır faaliyet gösteren ORGE Enerji Elektrik Taahhüt A.Ş, 15 Mayıs 2012 Salı günü düzenlenen törenle İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda  (İMKB) işlem görmeye başladı. 3.56 TL baz fiyatla işlem görmeye başlayan şirketin kodu ise ORGE oldu. 08-10 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen talep toplamada yüzde 30’unu halka arz eden ORGE, arzdan 10 milyon 680 bin TL fon sağlarken. Halka arz edilen hisselerin satışlarının tamamı ilk günden başarı ile tamamlandı. ORGE hisse senetlerinin İMKB’de işlem görmesiyle ilgili gerçekleştirilen törende ilk gongu ORGE Enerji Elektrik Taahhüt A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gündüz, ORGE Enerji Elektrik Taahhüt A.Ş Genel Müdürü Nevhan Gündüz, Investco Kurumsal Finansman Danışmanlık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ünal ve Eti Yatırım A.Ş. Genel Müdürü Fahrettin Ersoy birlikte çaldı.

Haberin Devamı

İMKB’de gerçekleştirilen törende konuşan ORGE Enerji Elektrik Taahhüt Genel Müdürü Nevhan Gündüz “14 yıldır elektrik taahhüt sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Bugüne kadar Türkiye genelinde alışveriş merkezi, fabrika, üniversite ve otel gibi toplam 1.5 milyon metrekareden fazla kapalı alanın elektrik taahhüt işlerini başarıyla tamamladık. Bu süreçte bir aile şirketinden kurumsal yapıya geçebilmek için çok çalıştık. Bugünden itibaren halka açık bir şirket olarak yeni ortaklarımızın verdiği güç ve sorumluluk ile daha hızlı büyüyerek ve uluslararası platformda nitelikli projelere imza atacağız” dedi. Borsada işlem görecek olmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Nevhan Gündüz, halka arzdan elde ettikleri prestij ve gelirle sektörün lider kuruluşu olmayı hedeflediklerini belirtti.

2012 yılında 15 milyar TL’lik kaynak sağlandı

İMKB Yönetim Kurulu Üyesi Osman Akyüz ise 2011 yılında, 28 şirketin hisse senedi arzı ve 56 adet borçlanma aracı ihracı gerçekleştirdiklerini belirterek, “2011 yılında gerçekleştirilen halka arzlardan sağlanan kaynak 19.7 milyar TL, 2012 yılında ise hisse senetleri 11 şirketin hisse senedi arzı ve 71 adet borçlanma ihracı gerçekleştirilmiş olup şirketlere toplam 15 milyar liralık kaynak sağlandı” dedi. Bu hafta tamamlanan halka arzlarla İMKB’de işlem gören şirket sayısının 375’e ulaştığını ifade eden Akyüz, şu anda 4 adet GİP olmak üzere 15 şirketin hisse senedi, 15 şirketin borçlanma aracı, 2 şirketin varantı ve 1 şirketin borsaya yatırım fonu halka arz başvurusu bulunduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Alternatif yatırım imkânı sunan şirketleri borsaya getiriyoruz

Halka arzda danışmanlık hizmeti veren Investco Kurumsal Finansman Danışmanlık A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ünal ise  “Halka arz seferberliğine tüm gücümüzle destek vermeye devam ediyoruz. Bu kapsamda bir yıl içinde 4. Halka arzımızı gerçekleştirdik. Bu halka arzla, bugüne kadar başarılı işler yapan ORGE’nin de kurumsal bir yapı ve güçlü sermaye imkanı ile yeni başarılar ekleyeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!