Opet'ten domuz gribi temizliği

Güncelleme Tarihi:

Opetten domuz gribi temizliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2009 15:01

Opet’in Türkiye çapındaki 780 akaryakıt istasyonu, ABD Tarım Bakanlığı yanı sıra Türkiye'de Sağlık Bakanlığı onaylı BioShield Dezenfeksiyon Koruma Uygulamasıyla, tuvaletler başta olmak üzere tüm ortak kullanım alanlarını kapsayacak şekilde, domuz gribi virüsü yanı sıra tüm bakteri, virüs ve mikropların üremesini önleme ve yok etme amacıyla büyük bir dezenfeksiyondan geçiriliyor.

Haberin Devamı

Opet, virüs ve bakterilere karşı duyarlılığı canlı ve güncel tutmayı hedefleyen kampanya kapsamında, üzerinde “Sevmek Korumaktır. Öpüşmeye ve Tokalaşmaya Mola” sloganlarını taşıyan 1.5 milyon adet yaka rozeti ile 1.5 milyon adet de kol bileziği dağıtacak.

Opet Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk, "Sevmek Korumaktır “ başlığı altında yürütülecek kampanyanın Kurban Bayramı öncesinde ayrı bir anlamı olduğunu da vurgulayarak, “Yaptığımız hesaplamalar her gün Türkiye çapında 500 bin aracın OPET istasyonlarına giriş çıkış yaptığını gösteriyor” dedi.

Bir Koç Grubu şirketi olan OPET, dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan Domuz Gribine karşı toplumu bilinçlendirmek ve halk sağlığını korumak amacıyla “Sevmek Korumaktır” adlı kapsamlı bir sosyal sorumluluk projesi daha başlattı. Kampanya kapsamında OPET’in Türkiye çapındaki 780 akaryakıt istasyonu, tuvaletler başta olmak üzere tüm ortak kullanım alanlarını kapsayacak şekilde, domuz gribi virüsü yanı sıra tüm bakteri, virüs ve mikropların üremesini önleme ve yok etme amacıyla büyük bir dezenfeksiyondan geçiriliyor. OPET, virüs ve bakterilere karşı duyarlılığı canlı ve güncel tutmayı hedefleyen kampanya kapsamında, üzerinde “Sevmek Korumaktır. Öpüşmeye ve Tokalaşmaya Mola” sloganlarını taşıyan 1.5 milyon adet yaka rozeti ile 1.5 milyon adet de kol bileziği dağıtacak.

OPET Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk, kampanyayı duyurmak üzere düzenlediği basın toplantısında “BioShield Dezenfeksiyon Koruma Uygulaması adını taşıyan çalışma ile şu ana kadar 410 OPET istasyonunda dezenfeksiyon işlemi tamamlandı ve Arife gününe kadar da Türkiye’deki toplam 780 tüm istasyonumuz her türlü virüs ve bakteriden arındırılmış olacak. İstasyonlarımızdaki tuvaletler ve ortak tüm kullanım alanları üç ay boyunca domuz gribi virüsü başta olmak üzere, tüm mikrop kaynaklarına karşı korumaya alınmış olacak. Üç aylık koruma sağlamasına karşın biz her ay dezenfekde işlemlerine devam edeceğiz. Bu şekilde hem müşterilerimizi hem de OPET çalışanlarını bu virüslere karşı koruma altına almış olacağız” dedi.

“TÜRKİYE ÇAPINDA GECELİ GÜNDÜZLÜ BİR ÇALIŞMA İÇİNDEYİZ”

Nurten Öztürk, toplumda temizlik ve hijyen konusundaki bilinci ve duyarlılığı artırmak amacıyla 9 yıla yakın bir zamandır OPET olarak büyük ve yoğun bir çaba içinde olduklarını ifade ederek şunları söyledi: “ OPET’in temizlik ve hijyen konusunda benimsediği kurumsal kültürünün ve uygulamaların şimdi bir adım daha ötesine geçerek, tümüyle sosyal sorumluluk duygusuyla ve halkımızı virüs ve bakterilere karşı bilinçlendirme çalışmalarına katkı yapmak amacıyla yaygın olarak bu kampanyaya başladık. Kampanya için ilk etapta 500 bin TL gibi kaynak ayırdık. Ancak her ay istasyonlarımızı dezenfeksiyondan geçirmeye devam edeceğimiz için bu konudaki bütçe de giderek artacak. Ağır bir sorumluluğun altına girdiğimizin bilincindeyiz. Ancak doğrudan halkımızı ilgilendiren bu konuda üzerimize düşen her türlü sorumluluğu üstlenmeye de hazırız. Şu anda Türkiye’nin altı bölgesinde OPET adına çalışan 60 ISS ekibinin yanı sıra 14 adet de doğrudan OPET’in kendi ekibi geceli gündüzlü bir çalışma yürütüyor. Arife gününe kadar tüm istasyonlarımız gerçek bir dezenfeksiyona tabi tutulmuş olacak” diye konuştu.

“BAYRAM TRAFİĞİNDE OPET’LERE HER GÜN 1 MİLYONA YAKIN ARAÇ”

Nurten Öztürk, Sevmek Korumaktır “ başlığı altında yürütülecek kampanyanın Kurban Bayramı öncesinde ayrı bir anlamı olduğunu da vurgulayarak şunları söyledi:

“ Yaptığımız hesaplamalar her gün Türkiye çapında 500 bin aracın OPET istasyonlarına giriş çıkış yaptığını gösteriyor. Bayram öncesi günlerde ve tatil dönüşünde günlük araç trafiğinin en az bir misli arttığını ve 1 milyona yakın bir araç sayısına ulaştığını düşünürsek, gerçek anlamda temiz ve hijyen bir ortamın ne kadar gerekli ve önemli olduğunu daha iyi anlayabiliriz. Virüs ve bakterilerin yüzde 90’ı tuvaletlerde ürüyor ve çoğalıyor. Şimdi bu dezenfeksiyon ile tuvaletler başta olmak üzere istasyonlarımızdaki tüm ortak alanların domuz gribi virüsü ve diğer virüslerden, bakterilerden arındığını biliyoruz. Biz istiyoruz ki, bayram trafiği içinde sağlıklı bir şekilde yola çıkan insanlarımızın, virüs kapmadan evlerine ve sevdiklerine sağlıklı bir şekilde kavuşabilsinler. Ve her şeyden önemlisi gittikleri yerlerde de aynı önlemlere devam ederek virüsün yayılması ve bulaşmasına karşı da sağlam bir bilinç oluşturabilsinler”.

“BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİMİN YÜKLEDİĞİ SORUMLULUK”

Nurten Öztürk, kendisinin ilk mesleğinin biyoloji öğretmenliği olması dolayısıyla da ayrı bir sorumluluk duyduğunu belirterek “ Biyoloji eğitimi aldığım için mikropları, virüsleri ve bakterileri çok iyi tanıyorum. Nerede nasıl üreyeceklerini de iyi biliyorum. Dolayısıyla geçmişte biyoloji öğretmenliği yapmış biri olarak bu bilgileri şimdi iş hayatının ve yöneticilik görevimin bana verdiği sorumluluklar içinde değerlendirmeye de çalışıyorum. Çünkü maalesef insanlarımız virüsleri, mikropları tanımıyor ve nasıl bulaşacakları konusunda da yeterince bilgiye sahip değiller” diye konuştu. “BioShield Dezenfeksiyon Koruma Uygulaması” ile yüzey koruma çalışması yapılacağını ifade eden Öztürk ““Öpüşme, tokalaşma ve sarılma gibi toplumsal alışkanlıklarımızdan da vazgeçmemiz, hastalığın yayılmasını önlemek ve korunmak adına alınacak önemli tedbirlerden. Dolayısıyla, çeşitli görsel malzemelerle halkımızı bu konuda da alışkanlık haline gelecek bir tavır içinde olmaları konusunda uyarmayı planladık” diyerek, yakın temastan kaçınmanın önemini bir kez daha hatırlattı.

Basın toplantısında konuşan Nano Girişim Genel Müdürü Robert Varon ise, BioShield ürününün su bazlı, nano teknoloji ürünü olan ve üstün koruma özelliklerine sahip bir yüzey koruyucu olduğunu belirtti. Varon, BioShield’in, geçirimli ya da geçirimsiz, akla gelebilecek tüm yüzeylerde uygulanabildiğini ve yüzeylerde 90 gün boyunca anti-bakteriyel bir koruma oluşturarak, bakterilerin tutunmasını engellediğini ve üremelerini de olanaksız kıldığını hatırlattı.

“BU ALANDA TÜRKİYE’DE GERÇEKLEŞTİRİLEN EN BÜYÜK PROJE “

BioShield Dezenfeksiyon Koruma Uygulaması hakkında bilgi veren ISS Pest Kontrol Genel Müdürü Tekin Şengün ise şu bilgileri verdi: “OPET projesinde kullandığımız BioShield, görünmez düşmanlara koruyucu bir kalkan gibi karşı koyan nanoteknolojik bir çözüm ve uygulandığı yüzeyde 90 gün boyunca devam eden bir koruma sağlıyor. OPET’in Türkiye’nin pek çok farklı noktasında yer alan 780 akaryakıt istasyonuna BioShield uygulaması gerçekleştiriyoruz. Bu hizmeti firmamız bünyesindeki 60 farklı ekip aracılığıyla sunmaktayız. OPET’in her bir istasyonundaki tuvaletler BioShield ile ilaçlanıyor. Yalnızca ilaçlamaya ayrılan zaman olarak baktığımızda bile ekiplerimizin her ay toplamda 300 saat OPET istasyonlarında ilaçlama yaptıklarını görüyoruz. Bir diğer ifadeyle bu süre hiç ara vermeden 12,5 gün boyunca ilaçlama yapmaya denk geliyor. Bu süreye ulaşım zamanlarını da eklediğinizde, OPET ile birlikte bugüne dek Türkiye’de bu alanda gerçekleştirilen en büyük projeye imza attığımızı söyleyebiliriz.”

BİOSHİELD NEDİR?

Dezenfeksiyon çalışmasında kullanılan BioShield, Amerika Tarım Bakanlığı ve Amerikan Çevre Koruma Ajansı (EPA)’nın yanı sıra T.C. Sağlık Bakanlığından onaylı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Viroloji ve Temel İmmünoloji Bilim Dalı tarafından da anti-viral etkinliği kanıtlanan BioShield, Domuz Gribi virüsü H1N1’e karşı koruma sağlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!