Öğrencilere Metaverse sertifikası

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere Metaverse sertifikası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2022 07:00

Çağ Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerine üçüncü sınıfta seçmeli ders olarak sunulan, ITL 314 – Virtual Worlds dersi kapsamında öğrencilere dijital ortamda üç kurumun onayladığı ‘Metaverse Mastery’ sertifikası verildi.

Haberin Devamı

Doç. Dr. Murat Gülmez ile Araştırma Görevlisi Ersin İnal tarafından verilen dersler, İrlanda’da bulunan Dublin Teknoloji Üniversitesi (TUD) ve ABD’de kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak faaliyet gösteren Whole Brain Health (WBH) ve Çağ Üniversitesi’nin ortak çalışmasıyla gerçekleştirildi. Ders kapsamında öğrenciler, sanal dünya platformu Second Life içinde avatarlarını şekillendirme, obje yaratma, sanal ortamda sunum araçları kullanma, platform içerisinde çeşitli iletişim araçlarını kullanma ve dünyanın birçok bölgesinde kullanılan uluslararası bir platformda sunum yapma gibi gereklilikleri yerine getirdi.

Öğrencilerin, günümüzde giderek önemi artan ve her geçen gün daha da popüler hâle gelen metaverse kavramıyla tanışması ve bizzat dahil olarak tecrübe etmesi ile dijital becerilerinin gelişmesini sağlayan ‘Virtual Worlds’ dersi, öğrencilerin farklı ülkelerde bulunan diğer öğrencilerle de tanışmasını ve birlikte proje yürüterek uluslararası takım çalışması becerisi kazanmalarını da sağlıyor. Çağ Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin, önümüzdeki dönemlerde dünyanın farklı bölgelerinden işbirlikleri ile dersin kapsamının genişletilmesinin planlanlandığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!