Öğrenci Orkestrası Avrupa turunda

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci Orkestrası Avrupa turunda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Büyük Senfoni Orkestrası 17 Ocak Pazar günü Belçika, Hollanda ve Lüksemburg'u kapsayan beş konserlik bir turneye çıkıyor. Türkiye'den ilk kez bir öğrenci senfoni orkestrası, özel sektörden büyük çabayla sağlanan katkılarla bir yurtdışı turne yapıyor.

Şefler Rengim Gökmen ve Erol Erdinç yönetiminde 87 öğrenci müzisyenden oluşan orkestranın konserlerine piyanist Özgür Aydın ile viyolonist Deniz Özasker solist olarak katılıyor. Özgür Aydın, Çaykovski'nin 1 No'lu piyano konçertosunu, Deniz Özasker de Brhams keman konçertosunu seslendirecekler.

Konservatuar Müdürü, devlet sanatçısı Ali Doğan, Atatürk'ün emriyle kurulan konservatuarın, Cumhuriyetin 75. yılında ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek tanıtıma büyük katkıda bulunacağını söyledi. İki çağdaş Türk bestecisi İlhan Usmanbaş ile Nevit Kodallı'dan birer eserin de seslendirileceği konserlerle Türkiye'de müzik eğitiminin düzeyinin de sergileneceğini belirten Ali Doğan, turne projesinin gerçekleşmesine katkıda bulunan kuruluşlara da teşekkür etti. Konservatuar Büyük Senfoni Orkestrası'nın bu turnesine maddi katkıda bulunan kuruluşlar şöyle sıralanıyor: Türkiye İş Bankası, Şekerbank, Denizbank, Yapı Kredi Bankası, Esbank, Türk Ekonomi Bankası, AGE İnşaat, Halk Sigorta, Sevda Cenap And Müzik Vakfı ve Lir Sanatevi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!