OGN coin nedir? Hangi borsalardan alınır? Origin Protocol ne zaman çıktı? Ne iş yapar?

Güncelleme Tarihi:

OGN coin nedir Hangi borsalardan alınır Origin Protocol ne zaman çıktı Ne iş yapar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2022 18:37

Günümüzde teknolojinin hızla gelişmesi ile birlikte kripto paraların kullanım alanları da oldukça geniş kitlelere yayıldı. Kripto para arasında özellikle OGN coin de çok merak ediliyor. OGN coin nedir? Hangi borsalardan alınır? Origin Protocol ne zaman çıktı? Ne iş yapar tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

OGN coin, kripto parada piyasa kullanıcılarının eşler arasında ağlar aracılığı ile hizmet ve malları paylaşmasına olanak sağlayan ağ olarak bilinmektedir.

OGN Coin Nedir?

Son yıllarda kripto para konusunda birbirinden farklı seçenekler ortaya çıktı. Özellikle bu kapsamda Origin Procotol yani OGN de çok merak ediliyor. Piyasa katılımcılarının eşler arasındaki ağlar aracılığı ile hizmet ve mal paylaşımlarına olanak sağlayan bu ağa Origin Protocol denilmektedir. OGN yani Origin Protocol diğer coinlere göre anlık yükselir ve düşerler. OGN adı verilen platform aracıya olacak ihtiyacı kaldırmak için ETH blok zinciri ve IPFS de olan kapsamlı bir çevrimiçi alan oluşturmayı hedeflemektedirler.

Hangi Borsalardan Alınır?

Kripto para piyasası ile ilgilenen kişiler genellikle pek çok detaya dikkat ediyorlar. Özellikle yenilikleri de anında takip eden yatırımcılar OGN coin konusunda da araştırmalar yapabiliyorlar. Kripto dünyasında adından sıkça söz edilen OGN coin ticari hacmi oldukça geniş olan Binance üzerinden alınabiliyor. 3 işlem çifti ile listelenen OGN coin'i kullanıcılar istediği takdirde OGN\BTC, OGN\BNB ve OGN\USDT alanlarından alarak satışını gerçekleştirebiliyorlar.

Haberin Devamı

Origin Protocol Ne Zaman Çıktı?

Origin Protocol, blockchain teknolojisine ilgi duyan yedinin üzerinde ülke üyelerinden oluşan bir ekip tarafından oluşturuldu. Origin Protocol'ün merkezi de San Francisco olarak bilinmektedir. Bunun yanı sıra dünyanın pek çok yerinde yatırımcıları bulunmaktadır. Protokol ise Matthew Liu ve Josh Fraser tarafından 2017 yılı itibari ile başlatıldı. Origin Protokolü kurucuları arasında yer alan Yu Pan'ın Google'a çalıştığı da bilinmektedir. Başarılı mühendis Yu Pan, Paypal'ın eski çalışanlarından olup Kiwi Crate kurucusudur. Origin Protocol ekibinin mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı ise You Tube, Dropbox ve benzer şirketlerde de çalışmıştır.

Ne İş Yapar?

Origin Protocol genel olarak geleneksel aracıları ortadan kaldırıp paylaşım ekonomisini de bozmayı hedefliyor. Origin Protocol vizyonu gereği kripto para kullanıcılarının ürünlerinin tanıtılabileceği sistemler ortaya koymak için çalışıyor. Origin Protocol kapsamında hizmetlerin ve malların üçüncü şahıs müdahalesi olmadan gerçek piyasa fiyatları doğrultusunda serbest ticarete odaklanır.

Haberin Devamı

Origin Protocol kapsamında geliştirilmiş bir teşvik sistemi kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra sistem doğrultusunda kullanıcılara da daha düşük işlem ücretleri veriliyor. Origin Protocol genellikle ayrıcalık taşıyan grupların banka hesabı olmadan açık pazarlara erişmesini sağlayacaktır.

OGN Coin İle İlgili Merak Edilenler

OGN coin genel olarak pek çok borsada yer almaktadır. Özellikle OGN Coin almak isteyen kişiler Binance, Upbit, Huobi Global ve Uniswap aracılığı ile alım işlemlerini yapabilirler. OGN Coin kripto para kullanıcılarına elverişli bir ortam yaratmayı hedeflemektedir. 2017 yılı itibariyle projenin ilk sürümü başladı. 2018 yılında Ethereum Mainnet'te yayımlanan kripto paranın piyasaya sürülmesi de 10 Ocak 2020 itibariyle oldu. Bu protokole hem alıcılar hem de satıcılar rahatlıkla bağlanabiliyor. Ayrıca mevcut listeler de kontrol edilebiliyor. Merkezi olmayan bir ayarın oluşturulması da sağlanıyor.

Haberin Devamı

Origin Protocol içerisinde hem alıcılar hem de satıcılar açısında bağlanılabilecek bir mekanizma oluşturulur. Merkezi olmayan bu ayarın oluşması ile birlikte pek çok işlem de gerçekleşebilir. Varlıkların fonksiyonel bir şekilde kullanılması daha kolay olacaktır. OGN Coin ile ilgili merak duyan kişiler kripto para dünyasında belli başlı terimleri de bilmek zorundalar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!