Öger havayolu şirketi kuruyor

Güncelleme Tarihi:

Öger havayolu şirketi kuruyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2001 00:00


Haberin Devamı

Türkiye'ye çok sayıda turist taşıyan vemerkezi Almanya'da bulunan Öger Tour, havayolu şirketi kuruyor. 1 Haziran günü faaliyetlerine başlayacak şirket, 2'si Boeing 757, 1'i Boeing 737 olmak üzere toplam 3 uçakla hizmet verecek.

Öger Holding Baş Danışmanı Hüseyin Baraner, bu yıl, turizm alanında Türkiye'ye yoğun ilgi gösterildiğini ifade etti, şunları söyledi:

‘‘Bu yıl, Avrupa'dan Türkiye'ye yaklaşık 600 bin Türk vatandaşı ve1 milyon turist getirmeyi planladık. Bu planımızı gerçekleştirmek içinve geçen yıl Türk uçak şirketlerindeki eksilmeler nedeniyle Avrupa'danTürkiye'ye uçulacak koltuk sayısının azalması nedeniyle bu şirketi kurma kararı aldık. Türkiye'ye, haftada 345 uçak uçurmamız gerekiyor. Bunu yapabilmemiz için kendi şirketimizin yanı sıra diğer şirketlerle de uçmak zorundayız. Haziran ayından itibaren Almanya'nın 15 büyük kentinden, sırasıylaİstanbul, İzmir, Ankara, Gaziantep, Kayseri, Samsun, Trabzon'a işçi uçuşlarımızın yanı sıra İzmir, Dalaman ve Antalya'ya turistik uçuş yapacağız. Bunu gerçekleştirebilmek için bu şirketin yanında, yıllardır uçtuğumuz Condor, Sun Express, Pegasus, LTU, Hapag Lloyd, Aero Lloyd, Deutsche BA, Germania, Air Berlin ve Hamburg Airlines havayolları ile de uçuyoruz. Bunlarda da yüzde 20 artış yaptık; fazladan uçak kiraladık.’’

Avrupa'da, son 2 yılda, entegre turizm şirketleri kurulduğunu belirten Baraner, ‘‘Bu nedenle, Almanya'da yüzde 72'lik tanınmışlık oranı olan Öger de bankaların yönettiği büyük turizm şirketlerinin karşısına ilk Türk kökenli, kendi havayolu ve otelleri olan, tur operatörlüğü yapan entegre bir Türk şirketi olarak çıktı’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!