Ofisi ‘kampüs’te buluşturuyor

Güncelleme Tarihi:

Ofisi ‘kampüs’te buluşturuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2013 00:00

FER Yapı, Kağıthane’deki yeni projesinde ‘kampüs ofis’ konseptini hayata geçiriyor.

Haberin Devamı

Kağıthane’de 20 dönüm arazi üzerinde 150 milyon liralık yatırımla hayata geçen Premier Kampüs Ofis, çalışanların verim ve motivasyonunu artırmaya yönelik tüm sosyal olanakları bünyesinde bulunduruyor. Dikey binalar yerine, az katlı yatay binalardan oluşan kampüs ofisler, park hissi veren büyük yeşil alanlarda kuruluyor.

5 ÜNİVERSİTE TAŞINIYOR

Fer Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, iki yılda 5’inci projeye başladıklarını belirterek, şunları söyledi: “Google gibi dev şirketler ancak şehrin dışındaki alanlarda kampüs ofise sahip olabiliyor. Bu ofis trendini şehir merkezinde yapmak bir fırsat oldu. 2011 yılında Sadabad Vadisi imara açıldıktan sonra bölge gelişime başladı. Ulaşımı kolay, tünel, metro bağlantıları olan bölgede iki yıl önce fiyatlar 10 dolar seviyesindeyken, bugün 17-18 dolarlar seviyesinde bulunuyor. Gelecekte 5 üniversitenin taşınacağı Kağıthane, gelecekte konut, eğitim, ofis ve eğlence birimleri ile özel bir alan haline gelecek. 40 metrekarelik bir ofisin kira getirisi bin doları bulacak. Proje tamamlandığı zaman bu rakam çok daha yukarılarda olacak.”

Haberin Devamı

METREKARESİ 3 BİN DOLAR

Toplam 58 bin metrekare satılabilir alanı, 4 bin 200 metrekare kiralanabilir alanı bulunan projenin Mayıs 2015’te teslim edilmesi planlanıyor. 150 milyon lira yatırım değerine sahip projede lansmana özel, ortalama metrekare fiyatı 2 bin 970 dolar seviyesinde bulunuyor. Proje, birleştirilebilir modüler sayesinde ister 40 metrekare ile 300 metrekare arasında küçük ofisler, ister 800 metrekare ile bin metrekare arasında orta boy ofislerden oluşuyor. Premier Kampüs Ofis’te kendi lobisine sahip, özel girişli 10 bin metrekarelik genel merkez arayanlar için de çözüm bulunuyor. Projede kat ofisleri kadar en üst katlarda dubleks ofisler yer alıyor. Premier Kampüs Ofis’i dünyanın en önemli mimarlarından Julien De Smedt tasarladı.

Fonlardan telep geldi

RAMADAN Kumova, proje öncesinde iki yabancı yatırım fonunun ortaklık teklifiyle kendilerine geldiğini belirterek “Ancak yeterli finansal gücümüzün olması, projenin kalitesi ve hızlı bir şirket olmamızdan dolayı böyle bir ortaklığa gerek duymadık” dedi. Projenin arsa sahibi Çelikler Limited Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Çelik, “Fer Yapı ile önceki projelerinde müşteri olarak tanıştık. Yaptıkları işe karşı duydukları özen bizi etkiledi. Arsamızla ilgilenen pek çok firma varken biz arsa sahibi olarak Fer Yapı’ya teklif sunduk. Varılan noktada kararımızın ne kadar doğru olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!