Off-Shore için Bakanlar Kurulu kararı bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

Off-Shore için Bakanlar Kurulu kararı bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2006 09:31

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, son bir ayda mevduata dönen İmar Bankası Off-Shore hesaplarını ödemek için Bakanlar Kurulu kararı beklediklerini, Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ise kararla ilgili çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Şener, İstanbul Milletvekili Emin Şirin’in, İmar Bankası’nın mevduat toplama yetkisinin kaldırılmasından bir ay önce mevduata dönen Off-shore hesaplar için ödemelerin ne zaman yapılacağına yönelik soru önergesini TMSF’den gelen Ahmet Ertürk imzalı bir yazıyla yanıtladı. TMSF’nin yazısında, ödeme yapılabilmesi için Bakanlar Kurulu kararı gerektiği belirtilerek, "Bu karar henüz Kurumumuza intikal etmemiştir. Bakanlar Kurulu kararı Kurumumuza ulaştığı zaman ödemeyle ilgili gerekli çalışmalar başlatılacaktır" denildi.

Bakan Şener ise İmar Bankası Off-Shore hesaplarına ödeme yapılabilmesi için gereki olan Bakanlar Kurulu Kararına ilişkin çalışmaların Başbakanlık bünyesinde devam ettiğini açıkladı.

Şirin, Anayasa Mahkemesi, Danıştay İdari Davalar Genel Kurulu ve yerel mahkemelerde çıkan karara göre tasarruf sahiplerine ödeme yapılması gerektiğine işaret ederken, mahkeme kararlarına karşın Hükümetin Off-Shorezedelere zulmünün devam ettiğini savundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!