ODTÜ'lü protestosu Babacan'ı konuşturmadı

Güncelleme Tarihi:

ODTÜlü protestosu Babacanı konuşturmadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2003 02:44

ODTÜ İşletme Topluluğu'nun düzenlediği ve açılış konuşmasını Devlet Bakanı Ali Babacan'ın yapacağı ‘Türkiye Ekonomisi’ konulu panel, öğrencilerin protestoları nedeniyle iptal edildi. Babacan, 14 yıl önce birincilikle bitirdiği kendi üniversitesi ODTÜ'de katıldığı panelde konuşturulmadı.

ODTÜ İktisat Fakültesi'nde, saat 11.00'de başlaması beklenen panele, Bakan Babacan, 10 dakika gecikti. Bu sırada, panelin yapılacağı dersliğin orta sıralarında oturan ve TKP'li olduklarını belirten bir grup genç, ‘Partizan’ adlı marşı hep bir ağızdan söylemeye başladılar.

Peşpeşe marş ve şarkılar söyleyen öğrencileri, toplantıyı düzenleyen İşletme Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Adil Oran uyardı. Oran, öğrencilere ‘‘Bugünkü toplantıdan bizim amacımız bilgi edinmedir. Farklı görüşlere sahip olabilirsiniz. Ama başkalarının bilgi edinme hakkını protesto edemezsiniz’’ diye seslendi. Uyarıya marş söyleyen öğrenciler, ‘‘Sermaye temsilcilerini dinlemek istemiyoruz’’ yanıtı verdi. Toplantıya sadece şirketlerin çağrılmasını eleştiren öğrenciler, bir konuşmacının da üniversite hocası olması gerektiğini savunarak, ‘‘Sermaye temsilcileri okulumuzu terk etmeden buradan ayrılmayacağız’’ dediler. Öğrenciler, hükümetin özelleştirmeler, paralı eğitim ve imam hatiplerle ilgili politikalarına tepkilerini dile getirdiler.

KONUŞTURMAYACAĞIZ

Protestocu öğrenciler slogan atmayı sürdürürken, panel düzenleyicisi İşletme Fakültesi öğrencileri de ‘‘dışarı, dışarı’’ diye bağırarak karşılık verdiler. Bunun üzerine karşılıklı iki grup arasındaki sözlü sataşmalar ve konuşmalar ise sonuç vermedi. Uyarılara rağmen protestocular, panelin yapılacağı salonu terk etmeyince ODTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Acar da salona gelerek kısa bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Acar, ‘‘Bu toplantı ODTÜ tarihine, hürriyetler kısıtlandığı için yapılamamıştır diye geçecektir’’ dedi. ‘‘ODTÜ'de kimin konuşacağına siz karar veremezsiniz’’ diyen Acar, ‘‘Bu tür olayların üniversite öğrencilerinin sahip olacakları zenginliği azalttığı’’na dikkat çekti. ODTÜ'de yaklaşık 20 bin öğrencinin öğrenim gördüğünü ve herkesin başkasının siyasi görüşüne saygılı olması gerektiğini vurgulayan Acar, ‘‘Bu toplantı ODTÜ tarihine, ‘Hürriyetler kısıtlandığı için yapılamamıştır' diye geçecektir’’ dedi. Acar’ın konuşması da yine aynı grup tarafından alkışlarla protesto edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!