Obama 450 oda kapattı, Conrad ’güvenli otel’ havasına girdi

Güncelleme Tarihi:

Obama 450 oda kapattı, Conrad ’güvenli otel’ havasına girdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2009 00:00

ABD Başkanı Barack Obama, İstanbul’da kaldığı Conrad Otel’in 600 odasından 450’sini kapattı. Hilton, Conrad ve Hilton Parksa İstanbul Otelleri İstanbul Bölge Müdürü Armin Zerunyan, "George Bush, Hilton’da, Bill Clinton ve Barack Obama Conrad’da kaldı. En güvenli otellerden biri olmamız nedeniyle tercih ediliyoruz" dedi.

TÜRKİYE ziyareti sırasında İstanbul’daki Conrad oteli seçen Barack Obama, Beşiktaş’taki otelin 600 odasının, 450’sinde ekibiyle beraber kaldı. Bugüne kadar Türkiye’ye gelen üç Amerikan Başkanı da İstanbul’da Hilton ve Conrad otellerinde konaklamayı seçti. Hilton İstanbul, Conrad ve Hilton Parksa İstanbul Bölge Genel Müdürü Armin Zerunyan, bugüne kadar Türkiye’yi ziyaret eden Amerikan başkanı olan George W. Bush’un Hilton, Bill Clinton ve Barack Obama’nın Conrad otelinde kalmayı tercih ettiğini söyledi.

Güvenli gördüler

Amerikan devletinin son üç ziyaretinde kendi otellerini seçmelerinde güvenliğin önemli bir unsur olduğunu dile getiren Zerunyan, "En güvenli otellerden biri olmamız tercih edilmemizi sağlıyor. Bunun dışında tesisten ve servisten memnunlar. Obama ve ekibinin de geri dönüşü çok olumlu oldu. Bütün ekip memnun ayrıldı, başkan bize teşekkür etti" dedi.

Bir ay önceden

Obama’nın Türkiye’ye geleceğinin belirlenmesinin ardından mart başında 450 odayla ilgili rezervasyon aldıklarını da aktaran Zerunyan, oda rezervasyonlarını buna göre yaptıklarını ve hiçbir müşterilerini son anda otelden çıkarmak zorunda kalmadıklarını kaydetti. Zerunyan, şunları söyledi: "Tercih edilmemizde Amerikan markalı otel olmamızın da etkisi var. Ama Türkiye’de başka Amerikan otelleri de var. Başkan Obama’nın otelimizde kalmasının diğer üst düzey devlet yetkililerinin Türkiye’ye geldiklerinde tercihlerinde etkisi olacak. Zaten genelde devlet heyetlerinin tercih ettiği otel grupları arasındayız."

Özel izinle hizmet

Armin Zerunyan, Başkan Obama ve beraberindeki heyetin dün sabah 10.00’da otelden ayrıldığını da anlatarak, şöyle konuştu: "Güvenlik nedeniyle bilgi veremiyorum ama başkan kendisine en uygun odada kaldı. Conrad’ın çevresinin kontrol edilebilmesi, öndeki yolun kapatılabilmesi, parkın kontrolü, geniş toplantı salonlarımız heyetlerin kolayına geliyor. Bu nedenlerle genelde devlet heyetleri tarafından tercih ediliyoruz."

İstanbul için tanıtım oldu

GEÇEN yılın İstanbul’da otel dolulukları açısından rekor yıl olarak geçtiğini de aktaran Armin Zerunyan, şunları söyledi: "Bu yıl biraz daha düşük geçiyor ama hedefimiz yıl genelinde yüzde 70’lik doluluk hedefini yakalamak. Barack Obama’nın otelimizde kalması, hem İstanbul, hem de otellerimiz için önemli bir tanıtım oldu."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!