O firma konuştu: Biz değil Çinliler...

Güncelleme Tarihi:

O firma konuştu: Biz değil Çinliler...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2014 09:47

Bartın'ın Amasra ilçesindeki Tarlaağzı köyünde özel bir maden ocağında galeri açma çalışmaları sırasında göçük meydana geldi. Kazanın olduğu madenin sahibi Hattat Holding. Şirket kaynakları madenin işletmecisinin kendileri olmadığını belirterek kazayla ilgili olarak, "Çinlilerle görüşün" açıklamasını yaptı. 20 Eylül'de gerçekleşen kazada madenin sahibi Mehmet Hattat hurriyet.com.tr'de açıklamada bulunmuştu.

Haberin Devamı

Bartın’ın Amasra İlçesi’nde 20 Eylül 2014 tarihinde Hattat Holding’e ait maden ocağında yaşanan kazada 1 işçi hayatını kaybetmişti. Madenin sahibi Mehmet Hattat ise, “Maalesef böyle bir kaza yaşandı. Sayın reis-i cumhurumuzun söylediği gibi bu işin fıtratında kaza var” diye konuşmuştu.

O firma konuştu: Biz değil Çinliler...
’BU İŞİN FITRATINDA VAR’

Bugün ise 20 Eylül tarihinde Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat’ın kazayla ilgili olarak açıklama yaptığı madende bir kaza daha meydana geldi. 3 Çinli işçi göçük altında kaldı. Kazayla ilgili olarak hurriyet.com.tr’ye açıklama yapan şirket yetkilileri madende göçük olayını doğrularken madenin işletmecisinin kendileri olmadığını söyledi. Şirket kaynakları madenin 4 farklı Çinli firma tarafından işletildiği bilgisini verdi. Bu firmalarda ikisinin ismi Batong ve China Co. Olarak belirtildi. Hattat Holding 2005 yılında Amasya Bartın’da söz konusu madeni işletmeye açmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!