O firma hakkında şok soruşturma

Güncelleme Tarihi:

O firma hakkında şok soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2014 13:51

Türkiye'de satış üzerinden para kazanmaya endeksli piramit sisteminden para kazanan bazı şirketler emsal olarak ABD'li Herbalife firmasını gösteriyordu. ABD Federal Ticaret Komisyonu ise Herbalife'ın kazanç sistemi hakkında bir soruşturma başlattı. Türkiye'deki bazı şirketler piramit sisteminde sadece sisteme üye dahil etme üzerinden para kazandırıyorlar. Hukukçuların bir kısmı bu eylemin 'haksız kazanç' nedeniyle suç olduğunu ifade ediyor.

Haberin Devamı

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) Herbalife ile ilgili olarak bir soruşturma açtı. Soruşturma kapsamında Herbalife’ın satış teknikleri inceleniyor. Satış sisteminde süpervizör kategorisindekilerin alt kategorideki satış elemanlarından çok daha fazla para kazanması konusu FTC tarafından araştırılıyor. Federal Ticaret Komisyonu’nun Herbalife’taki satış sistemini araştırmaya başlamasının ardından akıllara Türkiye’de bu sistemi kullanarak satış gerçekleştiren firmalar geldi.

DANSIYLA AKILLARDA KALMIŞTI

‘Piramit sistem’ ile satış yaparak ya da getirdiği üyelerin yaptıkları satışlardan pay alarak para kazandırdıklarını iddia eden firmalar, hakkında soruşturma yürütülen Herbalife’ın kullandığı satış sistemi ile kendilerini savunuyorlardı. Piramit sistem, Türkiye’de ilk olarak ‘Titan Saadet Zinciri’ ile gündeme gelmiş, sistemin kurucusu Kenan Şeranoğlu da yaptığı büyük doğum günü kutlamasındaki dansıyla akıllarda yer etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!