Nutella’dan palmiye yağı açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Nutella’dan palmiye yağı açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2017 21:59

PALMİYE yağı ile ilgili 2016’da bir araştırma yapan Avrupa Gıda Standartları Ajansı (EFA), araştırma sonucunda 200 derece üzerinde ısıtılan palmiye yağının diğer bitkisel yağlardan daha tehlikeli olduğunu açıklamıştı.

Haberin Devamı

Dünya Sağlık Örgütü’nün aralarında bulunduğu sağlık otoriteleri de riske dikkat çekmiş ancak gıdalarda kullanılmasına bir kısıtlama getirmemişti. Hazırlanan bir raporunun ardından ise İtalya’da baskı arttı ve Coop süpermarket zinciri ve unlu mamuller üreticisi Barilla ürünlerinden palmiye yağını çıkardı. Türkiye’de de yatırımları olan ve üretim yapan dünyanın en büyük gıda firmalarından Ferrero da nutella ile ilgili bir açıklama yaptı. Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu’nun (EFSA), 200 derece üzerinde ısıtılan palmiye yağının diğer bitkisel yağlardan daha tehlikeli olduğunu açıklamasının ardından, İtalya’da palmiye yağı içeren Nutella kavanozlarının raflardan inmeye başladığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “ Hem Türkiye hem de dünyada gıda ürünlerinde kullanılabilecek bitkisel yağ çeşitleri yasal mevzuatlar ile belirlenmiştir. Palmiye yağı bu anlamda Avrupa Birliği mevzuatlarına da uygun olarak çikolatalar, kekler, bisküviler, dondurmalar, cipsler gibi pek çok farklı ürün grubunda ülkemizde de kullanılmaktadır. Hazırlanan raporda, kontaminantların varlığının, kullanılan sıvı ve katı yağların yanı sıra, bunların maruz kaldığı işlemlerle ilgili olduğunu da bildirmiştir. Nutella İtalya başta olmak üzere Avrupa ve dünyanın dört bir yanında satışlarına düzenli olarak devam etmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!