Nükleer santral ihalesinde ‘temyiz’e gitmek yok hızla yönetmelik değişecek

Güncelleme Tarihi:

Nükleer santral ihalesinde  ‘temyiz’e gitmek yok hızla yönetmelik değişecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2009 00:00

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Danıştay’ın nükleer santralde yürütmeyi durdurma kararıyla ilgili olarak temyize gitmeyi düşünmediklerini açıkladı. Yıldız, konuyu yönetmelik değişikliği şeklinde bir noktaya getirmek istediklerini ifade etti. Saran Enerji ve Fersa arasında dün yapılan imza töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, Danıştay’ın aldığı kararla ilgili “Herhalde temyize gitmemeyi düşünüyoruz” dedi.
Hızlı hareket edeceğiz
Yıldız, “2010 yılı içinde inşallah Sinop’la alakalı da çalışmalarımız devam edecek ve mutlaka bir sonuca ulaştırmamız lazım” diyerek, Sinop’la ilgili süreci hızlandırabilecekleri sinyalini de verdi. Yıldız şöyle devam etti: “Nükleer enerji santrallarını ülkemize kazandırmak için yönetmeliklerin düzenlenmesinde yasama, yürütme ve yargının birlikte hareket etmesi lazım. Biz hukukta Enerji Bakanlığı veya Danıştay’ın haklı olduğunu göstermek yerine, bundan çok fazla bir kazanım sağlayamayacağımız için hızlıca hareket edip bir değerlendirme yapacağız. Nihai değerlendirmemizi de arkadaşlarımızla gözden geçireceğiz. Konuyu temyize götürmek yerine yönetmelik değişikliği şeklinde bir noktaya getirmek istiyoruz. İhalenin daha fazla uzamaması gerektiğini ve şu veya bu şekilde mutlaka nihayetlenmesi gerektiği kararını veriyoruz.”
‘Hayır’ demeyiz
Yıldız, İran’ın uranyumunun Türkiye’de depolanması konusunda ise şu ana kadar kendilerine resmi bir talep ulaşmadığını, fakat görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Yıldız, bu konuda şunları söyledi: “Hem İran tarafı,
hem de BM nezdindeki ülkelerden böyle bir talep olması halinde uranyumun Türkiye’de depolanmasıyla ilgili bir problem olmaz ve buna hayır demeyiz. Önemli olan Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın yaptığı görüşmelerde alınacak karar.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!