Notçuların gözü yeni ekonomide

Güncelleme Tarihi:

Notçuların gözü yeni ekonomide
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2018 22:50

TÜRKİYE’nin kredi notunu gözden geçirmeye alan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, bu değerlendirmenin yeni hükümetin izleyeceği politikalara odaklanacağını ifade etti. Moody’s tarafından yayınlanan açıklamada, “Haziran ayında açıklanan Türkiye’nin kredi gözden geçirmesi kurulacak hükümetin sürdürülebilir büyüme ve devletin mali gücünü koruyacak politikaları uygulama kapasitesi ve niyetine odaklanacak” denildi.

Haberin Devamı

Açıklamada ayrıca, “Ekonomiye güvenin tekrar sağlanması ve Türkiye’nin yüksek cari açığı ile dış borç ödeme gereksinimlerini karşılayacak yeterli kaynağı bulma becerisine güvenin daha da artması için bu politikalar kilit önemde” denildi.

Diğer bir kredi derecelendirme kuruluşu Japan Credit Rating Agency (JCR), seçimler sonrasında iç politika üzerindeki azalan belirsizliğin, kredi notu açısından pozitif olduğunu duyurdu. Açıklamada “JCR, yeni Erdoğan yönetiminin makroekonomik dengesizliklerin düzeltilmesine yönelik yapısal reformlara odaklanıp odaklanmayacağını ve hedeflere ulaşılıp ulaşılmayacağını izleyeceğiz” denildi.

Moody’s, ayrıca ABD’nin bu hafta içinde Çin üzerine teknoloji alanında getirmesi beklenen kısıtlamalar hakkında uyarıda bulundu. ABD ve Çin ekonomilerinin büyüklüğü göz önüne alındığında, iki ülkenin ekonomik büyümesinde yaşanabilecek bir yavaşlamanın küresel ekonomiyi de etkileyebileceği ve diğer ülkelere sıçrayabileceğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!