New York’ta iki Türk taksisini eleyip ihaleyi Nissan’a verdiler

Güncelleme Tarihi:

New York’ta iki Türk taksisini eleyip ihaleyi Nissan’a verdiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2011 00:00

New York taksi ihalesinde mücadele eden Türk malı taksiler elendi. İhaleyi Japon üretici Nissan’ın kazandığını açıklayan New York Daily News gazetesi, ‘Geleceğin taksisi’ olarak adlandırılan aracın NV200 modeli olduğunu duyurdu. Biri Türkiye’de üretilen Ford Transit Connect, diğeri Türk malı Karsan olan iki finalist ihalede elenmiş oldu.

Haberin Devamı

New York Belediye Başkanı Mayor Bloomberg de pazartesi günü yaptığı açıklamada, Nissan’ın önde olduğunu ve 1 milyar dolardan büyük bu ihalenin en iddialı ismi olan Karsan’ın elendiğini duyurmuştu.

Engelliler çok istiyordu

Özellikle New York’ta sayıları 50 bini bulan engelli ABD’linin tekerlekli sandalye için rampa mekanizması nedeniyle Karsan’ın seçilmesi için büyük baskı yaptığı hatırlatıldı.  İhale için danışmanlık işini yürüten şirketin Karsan’ın, New York Belediyesi’nin taksi ihalesine sunduğu dikkat çekici teklifin ‘en riskli teklif’ olduğunu öne sürmesinden sonra Türk şirketin elendiği bildirildi. Karsan’ın önerdiği ‘Karsan V1’ modelinin, New York Taksi ve Limuzin Komisyonu’nca reddedildiğini duyuran gazete, “Geleneksel New York taksisine yeni ve şık bir görüntü veren Karsan’ın teklifi, rakiplerinden çok daha fazla ilgi çekti ve yurt dışında manşetlere konu oldu” diye yazdı. Raporda Karsan hakkında “İrade ve teknik kabiliyeti’ni kanıtlamış olsa da yeni bir imalat paradigması olan yeni bir imalatçı olduğu, ABD’nin mevzuatını çok yakından bilmediği, ABD’de mevcut satış, hizmet veya destek altyapısı bulunmadığı” görüşlerine yer verildi.

Haberin Devamı

2.el Nissan otomobiller için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!