New York borsası için teklif yarışı devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

New York borsası için teklif yarışı devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2011 12:15

Dünyanın en önemli borsalarından biri olan New York Borsası’nın kontrolünü ele geçirme yarışı tam hızıyla devam ediyor. Deutcshe Boerse’dan sonra, Nasdaq ve ICE da endeksini satın almak için, Almanlardan daha yüksek bir teklif sundu.

Haberin Devamı

Nasdaq OMX  ve IntercontinentalExchange (ICE), New York Borsası için nakit para ve hisse değişimini kapsayan, 11.3 milyar dolarlık bir teklif sunarken, bu teklifin Deutsche Boerse’dan gelen öneriden yüzde 19 daha değerli olduğu belirtildi.    

   

Ancak Cuma günü açıklanan bu teklif, akıllara anti-tröst tartışmalarını gündeme getirdi. Çünkü bu anlaşama ABD’nin en büyük iki borsasının birleşmesi anlamına gelecek.

 

Deutsche Boerse’un teklifi, birleşen endeksler Avrupa!da işlem gören türev hisseleri engelleyeceği için düzenleyicileri harekete geçirmişti.

 

Haberin Devamı

Bununla birlikte, Deutsche Boerse’dan gelen birleşme teklifi, aynı zamanda Wall Street’le özdeşlenen bir markanın yabancı bir şirketin bünyesine girmesini istemeyen siyasiler arasında da tartışmalar yaratmıştı.

 

Nasdaq ve IntercontinentalExchange, yeni teklifin hisse başına 42.50 dolara denk geldiğini açıkladı.

 

Anlaşma taslağına göre, ICE New York Borsası’nın oldukça değerli olan türev birimini satın alacak, Nasdaq ise borsanın hisse değişimleri ve opsiyon birimlerinin kontrolünü üstlenecek.

 

*Bu yazı CNBC.com’da “Nasdaq, ICE Bid for NYSE, Trump Deutsche Bourse Bid” başlığıyla yayımlanan haberden derlenmiştir.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!