Netaş’ı iflas masasından aldı ‘yazılım üssü’ yapmaya soyundu

Güncelleme Tarihi:

Netaş’ı iflas masasından aldı ‘yazılım üssü’ yapmaya soyundu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2011 00:00

Ortakları Kanadalı Nortel’in iflas bayrağını çekmesiyle OEP Rhea Turkey Tech B.V’in satın aldığı Netaş, yazılım markaları üretimine odaklanarak ihracatla büyümeyi hedefledi.

Haberin Devamı

Netaş Genel Müdürü Müjdat Altay, “2010’da 180 milyon dolarlık ciro yaptık. Kuzey Afrika, Türki Cumhuriyetler, Doğu Avrupa ve Ortadoğu coğrafyasında bulunan 20 ülkede yapılanmamızı tamamladık. Hedefimiz Türkiye’yi yazılım üreten bir ülke haline getirmek ve bu alanda markalar çıkarmak” dedi.
2 yıl boyunca mücadele
Ortakları Nortel’in iflastan korunma talebiyle başlayan ve 2 yıl devam eden çetin sürece değinen Müjdat Altay, şu değerlendirmeyi yaptı: “Netaş hep bir okul oldu ve olmaya da devam ediyor. Telekom sektöründe, Netaş’tan yetişmiş birden fazla elemanı olmayan şirket yok gibi. Sektörümüz son derece dinamik. Hem teknoloji temelinde büyük değişiklikler yaşanıyor, hem de iş yapış şekilleri değişiyor. IP dünyasında sabit hatlı şebekeler, mobil şebekeler, ses, veri ve multimedya bir araya geliyor. Yeni ortağımız bize çok büyük birg üç katıyor. yaptığımız çalışmalar daha da büyüyecek. Netaş çok kârlı bir şirket oluyor.”
Netaş’ın 2006 yılında 79 milyon dolar olan cirosunun 2010’da 180 milyon dolara yükseldiğini, 5 yıllık bileşik büyüme oranının yüzde 20’ye ulaştığını açıklayan Altay, şöyle konuştu: “2010 yılı vergi sonrası kârımız 15 milyon dolara ulaştı. Bu yüzde 8’lik üme demek. Vergi faiz amortisman öncesi kazancımız ise 18 milyon dolar oldu. Operasyonlardan 22 milyon dolar nakit yaratıldı ve karşılığında ortaklarımıza 30 milyon dolar temettü ödendi.”
20 ülkeye ulaştı
Şu anda Kuzey Afrika, Türki Cumhuriyetler, Doğu Avrupa ve Ortadoğu coğrafyasında bulunan 20 ülkede yapılandıklarını belirten Altay, “Türkiye’de elde ettiğimiz güçlü birikimi ve yakaladığımız sistem entegrasyonu başarısını, 2011 yılında bölge ülkelere taşımak istiyoruz. Savunma iletişimi alanında ise Türk Silahlı Kuvvetleri için ürün geliştirmeyi sürdüreceğiz. Savunma sanayinde, iletişim ve bilişim teknolojileri projelerinde görev almaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Ar-Ge merkezini 44 yıl önce kurdu

GÜNÜMÜZDE yeni bir sistem entegrasyonu modelinin ortaya çıktığını belirten Netaş Genel Müdürü Müjdat Altay, “Telekom operatörleri, şirketlerin ve devlet kurumlarının ihtiyacını farklı kaynaklardan sağlanan çeşitli çözümleri bir araya getirerek karşılamak mümkün. Netaş, telekomünikasyon sektöründe 1967 yılından bu yana önemli bir oyuncu. 1973 yılında Ar-Ge bölümümüzü kurduk. 44 yıl boyunca çok sayıda ilklerimiz, çok önemli yatırımlarımız ve başarılarımız oldu. Netaş’ın yeni sistem entegrasyonu modelini rekabetçi kılan vazgeçilmez başarı faktörü ise Ar-Ge kabiliyetimiz olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!