‘Ne mutlu Türkiye’de çalışana’

Güncelleme Tarihi:

‘Ne mutlu Türkiye’de çalışana’
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 22:40

Geçtiğimiz hafta basın toplantısında İstiklal Marşı’nı okuyarak dikkat çeken Hyundai Assan’ın Koreli yeni başkanı Moong Hyun Yoon tam bir Türkiye sevdalısı. Mevlana’nın 7 öğretisini hayatına uyarlayan, ‘Türkiye’de çalışmak rüyamdı’ diye konuşan Yoon, “Tanrı dünyayı yaratırken, Türkiye’ye özel bir ihtimam göstermiş. Ne mutlu Türkiye’de Türk insanıyla çalışabilene” yorumunu yapıyor.

Haberin Devamı

MOONG Hyun Yoon. Geçtiğimiz hafta düzenlenen basın toplantısında ‘İstiklal Marşı’nın ilk kıtasını ezberden okuyarak Türkiye sevgisini tüm kamuoyuna duyaran Koreli yönetici. Kimdir peki Yoon? 30 yıldır Koreli otomotiv devi Hyundai Grubu bünyesinde çalışan ve son olarak Strateji ve Planlama Bölümü’nün başındayken Hyundai Assan’ın Başkanlığına atanan Moong Hyun Yoon tam bir Türkiye hayranı. Koreli şirkette gelecekte zirveye çıkması beklenen Yoon için Türkiye aslında bir sıçrama tahtası olarak görünüyor. Çünkü Hyundai’de zirveye çıkan yolda üretim, ihracat ve satış tecrübesinin olması şart. Ama Yoon için Türkiye bir rüyanın gerçek olması demek. Hyundai’nin başka üretici ülkeleri varken Yoon, Türkiye’ye tercih etmiş ve “Türkiye benim rüyamdı ve bu rüyam gerçek oldu” sözleriyle bunu açık bir şekilde dile getiriyor.

CESUR TÜRKLER

Haberin Devamı

Yoon, Ankara’da ve yakın zamanda İstanbul’da yaşanan vahim terör saldırılarından dolayı üzgün. “Tüm Türk halkına başsağlığı, ölenlere rahmet, yakınlarına sabır diliyorum” açıklamasını yapan Yoon, terör saldırılarından dolayı bir korkuya kapılmadığını da sözlerine ekliyor. Yoon, “Korkmadım tam tersine Türk halkının terör saldırılarını bu kadar onurlu ve cesur bir şekilde ele almasından dolayı çok etkilendim. Umarım bu kötü durum kısa süre içinde barışcı bir yolla çözülür” dedi. Yoon’un Türkiye ile ilgili açıklamaları sadece bunlarla sınırlı değildi. İşte o açıklamalardan öne çıkanlar;
“Bu sabah zarif ve etkileyici İstanbul Boğazı’nı izlerken “Tanrı dünyayı yaratırken, Türkiye’ye özel bir ihtimam göstermiş” diye tekrar düşündüm. Özellikle bugün, benim için, hayatımdaki en harika hatıralardan birisi olarak kalacak.

“Ben Türkiye’ye geleli 2 ay geçti. Bu süre içinde gayret göstererek, gönülden ve azimle çalışan Hyundai Assan personeliyle gerçekten kardeşlik duygularıyla yakınlaşıp, çalışma hayatını daha eğlenceli bir hale getirdik. Bu sebeplerle ben de Atatürk’ün “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözüne nazire yaparak “Ne mutlu Türkiye’de Türk insanıyla çalışabilene” demek istiyorum.
“Türkiye’ye geldikten sonra insanlığın büyük öğretmeni Mevlana Rumi’yi de tanıma fırsatı buldum. Onun 7 öğretisini hem iş hem de özel hayatıma uyarlamaya çalışıyorum. Hyundai Türkiye’yi yönetirken de bu öğretileri uygulamaya çalışıyorum.
“Hyundai Türkiye Başkanı olarak sizi temin ederim, önceliğimiz Türkiye ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunan çalışmalarımıza devam etmek olacak. Bu sebeple Türkiye fabrikamızda ürettiğimiz araçlarda kalitemizden taviz vermeyeceğiz. Ayrıca, Avrupa ile birlikte daha fazla ülkeye ihracatta bulunarak Türk ekonomisine daha fazla katkıda bulunmak için çalışacağız.

“Özellikle Avrupa pazarında araçlarımıza vurduğumuz “Made in Turkey” damgasının aranan bir özellik haline gelmesinden gurur duyuyoruz. Bu sayede Hyundai Türkiye çalışanı değerli kardeşlerimizin emeğinin karşılığını da aldığını düşünüyoruz.

Haberin Devamı

“Bu sene 230 bin araç üretimi yaparak bunun yüzde 10’luk kısmını Türkiye pazarında satmayı, ve yüzde 90’lık kısmını ihraç etmeyi planlıyoruz. Ayrıca orta ve uzun vadede Hyundai’nin bu güzel ülkede sürekli büyümesini sağlayarak Türkiye’nin aydınlık geleceğine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”

Pazar düşerbiz çıkarız

HYUNDAI Assan Genel Müdürü Önder Göker ise 2016’da otomotiv pazarının 870-890 bin aralığında olacağını tahmin ettiklerini belirterek, “Diğer markalarla beraber bakıldığında bu yıl yüzde 10 daralma öngörülüyor. Biz ise satış hedefimize dokunmadık ve 2015’te 51 bin adet olan satışımızın 2016’da 55 bine çıkacağını öngördük. İlk çeyreğin bitmesini bekliyoruz. Ondan sonra  gelişmelere göre bakacağız” bilgisini verdi. Yeni Elantra’ya yılbaşında 2 bin satış hedefi koyduklarını söyleyen Göker, ancak bu hedefin üstünde satışa ulaşacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Tam 7 yıl garanti sunuyor

‘Ne mutlu Türkiye’de çalışana’


HYUNDAI’nin dünya genelinde en çok satılan modeli Elantra’nın yeni versiyonu, Türkiye’de satışa çıktı. Yeni Elantra, Türkiye’de “7 Yıl Garanti” seçeneği ile sunulan ilk Hyundai modeli olarak dikkati çekiyor.  Müşteriler, 2 yıl/60 bin kilometre yasal garantiye ilaveten araç satışından itibaren 3 yıl/sınırsız kilometre, 5 yıl/100 bin kilometre veya 7 yıl/80 bin kilometreye kadar ücretsiz onarım güvencesi seçeneklerinden yararlanabiliyor.  C sınıfındaki yeni Elantra, Türkiye’de 56 bin 590  TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulurken, en üst seviye olan 1.6 litre CRDI Elite DCT seçenek ise 84.990 TL’lik etikete sahip bulunuyor. Aşağıya doğru uzayan karakteristik ızgarası aracı geniş gösterirken, geriye doğru yaslanan mercekli farları ve aynı şekilde çekik bir gözü andıran LED stoplarıyla da Yeni Elantra modern ve sportif bir duruş sergiliyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!