Mutlaka tanımanız gereken 7 başarılı girişimci

Güncelleme Tarihi:

Mutlaka tanımanız gereken 7 başarılı girişimci
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2018 14:25

Girişimciler için en önemli yol gösterici başarılı girişimciler ve hikayeleri. İşte mutlaka tanımanız gereken 7 başarılı girişimci...

Haberin Devamı

Girişimcileri harekete geçiren önemli unsurlardan biri de tarihte başarılı olan girişimciler. Bu başarı hikayeleri, yeni ve genç girişimciler için bir motivasyon kaynağı. Günümüzde adını sıkça duyduğumuz markaların yaratıcılarının kimler olduğuna birlikte bakalım.

Mark Zuckerberg

Hayatı filmlere konu olan, dünyanın en büyük girişimlerinden birinin sahibi Mark Zuckerberg, Facebook'un fikir babası. Üniversitede genç yaşta kurduğu hayalle bu noktalara gelen iş adamı için kilit nokta risk almak.

Ingvard Kamprad

Çiftçi bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelen Kamprad, dünyanın en ünlü markalarından IKEA'nın sahibi. Kamprad, aldığı kredi ve borçlarla bu büyük şirketi meydana getirdi.

Jeff Bezos

Dünyanın en büyük internet satış ağı olan Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, 1994 yılında kurduğu hayali gerçekleştirmek için yola çıktı. Bezos aynı zamanda Alexa.com, Goodreads, a9.com, 43things.com, Audible.com, IMDb ve Twitch.tv gibi büyük ve önemli şirketlerin de sahibi. Bu ünlü iş adamı, pek çok zorlukla karşılaşsa da yılmadan bu noktalara geldiğini belirtiyor.

Haberin Devamı

Howard Schultz

Hepimizin yakından bildiği Starbucks markası, aslında bir kamu projesi olarak ortaya çıktı. Schultz tarafından gelişen bu şirket, ilk olarak küçük bir kahve dükkanı olarak satışlarına başladı. Pek çok girişimcide gördüğümüz risk alma taktiği burada da işe yaradı. Aldığı yüksek maliyetli hisseleri değerlendiren ünlü iş adamı, hedeflediği noktaya gelmesini bildi.

Bill Gates

Teknoloji denilince akla gelen Microsoft'un doğuş hikâyesi artık Bill Gates'le özleşmiş durumda. Çeşitli işletme dilleri ve yazılımlarla işlerini büyüten Gates'in şu anda günde 20 milyon dolar kazandığı biliniyor.

Steve Jobs

Son zamanların en ilginç ve etkileyici başarı öykülerinden biri de Steve Jobs'a ait. Kurucusu olduğu şirketten kovulan ve sonrasında onu dünyanın en büyük markası haline getiren Jobs, Apple markasını oluşturdu ve teknoloji dünyasının bir anlamda kalbi oldu. Üstelik Jobs, bu atılıma başladığında sadece 21 yaşındaydı.

Warren Buffett

Amerika'nın ve dünyanın en önemli girişimcilerinden olan Warren Buffett, 2018 Forbes rakamlarına göre 84 milyar dolarlık bir servete sahip. Buffett da sıfırdan bu servete ulaşan girişimcilerden.

BAKMADAN GEÇME!