Mutfak ihracatı 4.5 milyar dolar

Güncelleme Tarihi:

Mutfak ihracatı 4.5 milyar dolar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2015 09:00

TÜRK ihracatçıları, mutfak ve züccaciye sektörünün en prestijli fuarı olan Ambiente’de ilgi odağı oldu.

Haberin Devamı

İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Mertöz, “Parite bizi etkiliyor. Bununla beraber ABD, Afrika gibi yeni pazarlarda payımızı yükselterek bu yıl yüzde 8 artış bekliyoruz. Geçen yıl mutfakta 4.5 milyar dolarlık ihracat yaptık. Bu alanda üretim kültürümüz var. Dünyada bu alanda adı geçen bir ülkeyiz.”

119 FİRMA KATILDI

Mutfak ve züccaciye sektörünün uluslararası çapta en önemli fuarı olan Ambiente 2015’i değerlendiren Rıdvan Mertöz, şöyle konuştu: “Fuar alanı Türk firmalarına dar geldi. İstanbul Maden ve Metaller İhracatçıları Birlikleri (İMMİB) çatısı altındaki üç birliğin milli katılım gerçekleştirdiği fuarda, Türkiye’den 66’sı milli olmak üzere toplam 119 firma yer aldı. Sektörde birçok firmanın katılmak için sıra bekliyor. Ambiente’de Türkiye’nin alanını genişletmeyi hedefliyoruz.”

FUARDA YER YOK

İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Mertöz, Ambiente’nin mutfak sektöründe en prestijli fuar olduğunu söyledi. Yeni ürün ve teknolojilerin dünya pazarlarına açıldığı bu fuarda yer almanın büyük avantaj olduğunu vurgulayan Mertöz, Türkiye’den daha fazla firmanın fuara katılmak istediğini ama yer bulamadığını kaydetti.
Paritenin gerilemesinden dolayı ihracatçıların sorunlarının halen devam ettiğini anlatan Mertöz, sözlerine şöyle devam etti: “Ocak ayında parite nedeniyle ihracatta kayıp yaşadık. Şubat ayının ilk iki haftasında da biraz gerileme var ancak ay sonuna doğru toparlayacak diye düşünüyorum. Miktar bazında ihracatta kaybımız yok, sadece parite yüzünden düşüş yaşıyoruz. ”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!